Seçim sürecinde borsa ne olacak? Borsada ralli için tarih verildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçim sürecinde borsa ne olacak? Borsada ralli için tarih verildi

Son dakika haberi: Borsada seçim fiyatlaması için açıklama geldi. Seçim sürecinin borsaya nasıl etki edeceği konusunda değerlendirme ve yorum geldi.

Borsa 25 Şubat 2023 09:49 0
Seçim sürecinde borsa ne olacak? Borsada ralli için tarih verildi

Borsada, hisse senetlerinde seçim fiyatlaması başlıyor.

Borsa ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ekonomim.com'dan Barış Erkaya bugün kaleme aldığı yazısında borsada seçim fiyatlaması hakkında açıklamada bulundu. Erkaya, seçim tarihinin belli olması ile birlikte borsada rallinin başlayabileceğini söyledi.

Depremden sonra alınan önlemlerle 2 gün yükselen, ancak daha sonra düşen borsada değerlendirmede bulunan Erkaya, hacimsiz şekilde yaşanan yükselişin kayıplara neden olduğunu, bir süre kapalı olduktan sonra alınan önlemlerle kayıplar biraz telafi edilidi. Normalde serbest şekilde ve müdahalelere izin vermeden çalışması gereken piyasada en liberallerin bile bu şekilde bir müdahaleyi gerekli bulduğu görüldü. 

Erkaya yaptığı açıklamada çimento, demir çelik ve inşaat ile yan sanayi hisselerinde aşırı fiyatlamanın sürecinin bittiğini, son halka arz edilen hisselerin yeniden en çok kazandıranlarda boy göstermeye başladığı bildirildi. Borsada agresif deprem fiyatlamaları bitmiş gibi görünüyor diyen Erkaya, şimdi kritik bir seçim takvimi olduğunu söyledi. 

Seçim takvimi henüz netleşmedi. Ancak son açıklamalar, seçimlerin ertelenmeyeceği yönünde. Mayıs ayında yapılması beklenen seçimler için Mart ayının ikinci haftasında açıklama gelmesi bekleniyor. 11 Mart'a kadar seçim takviminin açıklanması bekleniyor. Seçimlerin açıklanması ile seçim fiyatlamaları da hızlı şekilde başlayacak. Erkaya, önceki hiçbir seçimde hisse senetlerine yönlendirme olmadığını, teşvik olmadığını söyledi. Borsanın seçim dönemlerinde bu kadar yerli yatırımcı kontrolünde olduğuna şahit olmadıklarını söyleyen Erkaya, enflasyona karşı en önemli yatırım enstrümanının hala Borsa İstanbul olduğunu söyledi. Açıklamada yeni ralli beklentisinin dillendirilmeye başladığını söyledi.

Öte yandan borsada kısa vadede ralli yerine bir düşüş dalgası yaşanabileceğini söylüyor. Orta ve uzun vadede yükseliş beklentisi olduğu bildirildi.

Finans7.com | Ankara
Kaynak: https://www.ekonomim.com/finans/haberler/borsa/deprem-fiyatlamasi-bitti-sirada-secim-fiyatlamasi-var-haberi-684218

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç