Seçim sonrası piyasalar açıldı: Dolar, borsa tahmini yayınlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçim sonrası piyasalar açıldı: Dolar, borsa tahmini yayınlandı

Son dakika haberi: Seçim sonrası borsa ve dolar tahmini geldi. Gelen son verilere göre dolar seçim sonrasına yatay başlarken tahmin geldi.

Borsa 29 Mayıs 2023 08:28 0
Seçim sonrası piyasalar açıldı: Dolar, borsa tahmini yayınlandı

Seçim sonrası piyasalar.

Seçimden sonra piyasalar yeni haftaya yatay başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre dolar kuru, gram altın yatay başlarken borsanın açılması bekleniyor.

TAHMİN VE YORUM GELDİ

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak yaptığı son dakika açıklamasında piyasa tahminlerini paylaştı. Seçimin sona ermesi ile birlikte belirsizliğin sona erdiğini söyleyen Kolçak, şu ifadeleri kullandı:

Seçim büyük bir belirsizlikti. Erdoğan kazandı. Artık şimdi seçim belirsizliği ortadan kalktı. Ama şiimdi başka belirsizlik var. Ekonomide neler yapılacak? Ne dedi enflasyonun yol açtığı fiyatlardan çıkan sorunlar çözülecek. Faizle ilgili de düşük kalmaya devam edecek dedi. IMF'den bahsetti. MF'ye gidilmeyeceğini gördük. Biz işimize bakalım. Bundan sonra ne olacak?

Uygulanan bir politika var. Ama bunun gitmeyeceğini, geldiğimiz durum oırtaya koyuyor. Şimdiki mevcut politikalarla sürdürülemeyeceğini daha önce de sürekli konuştuk. Durum ortada. Ekonomide yeni bir ekip kurulacak mı?

Döviz çok önemli. Döviz yok. Ciddi bir döviz krizi var. Dövizdeki o sıkıntı kurun ekranda belirli bir yerde durmasıi dışarıda ikinci bir kurun oluşması ve en önemlisi rezervler yok. Şimdi en acil konulardan biri, iş dünyasındna gelen haberler. İş dünyasını rahatlatmak gerekiyor. Peki rezervleri nasıl arttıracağız. Önümüzdeki dönem bir turizm geliri gelecek.

Ben ekonomide bazı değişiklikler bekliyorum. Ekip değişecek. Dövizde benim beklentim şu. Biraz yol verecekler. İş dünyası bizim 1 dakika bekleyecek zamanımız yok demişlerdi. Kuru biraz gevşetecekler. Ne olur. Şimdi 20 TL. Böyle hemen bugün zıplayacak kur oku yaşayacağız diye bir şey yok. Bugün yarın biraz izin vere vere bu işi götürebilirler. Bunu sadece zaman gösterecek. Ama dövizdeki o sıkıntı, döviz kalmaması, buranın biraz rahatlatılması lazım. 21-22'lere doğru izin verilecek. Kur burada tutulacak mı? O biraz zor.

Mart ayına kadar 1 yıllık yerel seçim var. O zamana kadar bu işi götürmeye çalışacaklar. Ama ben o kadar gideceğini düşünmüyorum. Şimdi mevcut görünüm buna izin vermiyor. Bir şekilde bu işin gazını alacaklar. Kura biraz izin verecekler. Sonra bu işi biraz ara çözümlerle halletmeye çalışacaklar. Direk para girişi olması lazım. Bugün yarın ekonomi ile ilgili yeni adımlar bekliyorum. Kur böyle gitmez. 

BORSA

Borsada yabancı giriş iolması lazım. Yabancı neden gelmiyor. Bunun için engellerin ortadan kalkması lazım. CDS'nin aşağı düşmesi lazım güven verilmesi lazım. Hergün ekonomiyi gündeme getirmemiz lazım. Ancak bu şekilde yabancıları ikna edeceğiz.

Dün yabancı gelmiyordu seçimden önce, bugüne bakarsak yine gelmeyecektir. Nereden para gelecek borsaya. Önü açılırsa ona göre bakacağız.

Borsada yükselişin başladığını söylemek için güven verilmesi lazım. 5200'ün üzerine çıkması lazım ki yükseliş başladı diyelim. Oraya çıkmadığı zaman beklentim git gel yapacak. Bugün aman aman patlayan bir borsa değil ama yine de yükselen bir borsa bekleniyor"

İşte açıklamanın tamamı:

DOLAR KURU NE OLDU?

Dolar kurunda yatay seyir başladı. Gelen son verilere göre 1 dolar 20 lira 0194 kuruş seviyesinde seyrediyor. Euro kuru 21 lira 42 kuruş seviyesinde seyrediyor. Gram altın ise 1252 lira seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç