Seçim sonrası dolar ne olacak? Cumhur ittifakı kazanırsa, 6'lı masa kazanırsa döviz ne olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçim sonrası dolar ne olacak? Cumhur ittifakı kazanırsa, 6'lı masa kazanırsa döviz ne olur?

Seçimlerin sonucuna göre dolar kuru ne olur? Cumhur ittifakı kazanırsa dolar ne kadar olur? 6'lı masa kazanırsa dolar ne olur? İşte son dakika bilgileri.

Döviz 24 Ocak 2023 13:40 1
Seçim sonrası dolar ne olacak? Cumhur ittifakı kazanırsa, 6'lı masa kazanırsa döviz ne olur?

Dolar seçimden sonra ne olacak?

Türkiye 14 Mayıs tarihinde seçimlere gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Türkiye'nin 14 Mayıs'ta seçimlere gitmesi gerektiğini, en uygun tarihin 14 Mayıs olduğunu söyledi. Seçim tarihlerinin açıklanması ile birlikte en merak edilen konu dolar oldu. Dolar kuru seçimlerden sonra ne olacak? Dolar yükselecek mi?

Ünlü Ekonomist Evren Devrim Zelyut yaptığı son dakika açıklamasında dolar kurundai ki ihtimali değerlendirdi. Zelyut açıklamasında Cumhur İttifakının seçimleri kazanması sonrası doların seyri hakkında, "AKP kazanırsa kuru denge fiyatını bulması için serbest bırakmak zorunda kalacaklar. Kontrollü bir çıkış da görebiliriz. Bu durumda yükselen kur, maliyetleri artıracak, EYT, KGF, zamlar, düşük krediler gibi seçim ekonomisinin genişleyen para arzı ile oluşan muazzam bir enflasyon dalgası Türk halkını fakirleştirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

6'LI MASA KAZANIRSA

6lı masanın seçimleri kazanması ile dolar kurunda yön hakkında değerlendirmede bulunan Zelyut, "Bu noktada kurda yine kolay günler bizleri beklemiyor, neticede ortada çifte açık yani cari ve bütçe açığı varken dolar kıtlığı devam edecektir. Aksine Altılı Masa kura çok daha fazla dikkat etmelidir, zira kur üzerindeki AKP baskısı kalkınca yukarı hareketler daha sert gerçekleşebilir. Bu nedenle kısa vadede kontrol için sermayenin şimdiden temini için bağlantıların yapılmasının faydalı olacağını düşünüyoruz.

Kılıçdaroğlu’nun Londra ziyaretleri sonrası açıkladığı yabancı sermaye haberinin zaman içinde gelecek kurumsal yatırımcılar olduğunu değerlendiriyoruz. Bu nedenle oluşacak kısa vadeli talebin karşılanması, kur krizinin yaşanmaması adına Altılı Masa yetkililerinin IMF ile görüşmelere giderek kredi için sözlü anlaşmaların yapılması gereklidir.

Ancak orta vadede kurun, başta akılcı politikalara dönüşle beraber artacak piyasa güveni ve yurda girecek yabancı sermaye ile düşeceğini de söyleyebiliriz. Kısa vadede dalgalanma olmaması adına hazırlıkların yapılmasının iyi olacağını işaret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

DOLAR KURU NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre 1 dolar şu sıralar 18.80 TL seviyesinde seyrediyor. Euro kuru ise 20.43 TL seviyesinde seyrediyor. 

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
kim kazanirsa kazansin kaybeden her zaman biz asgari ucretle yasam mucadelesi veren gariban halk olacagiz .