Seçim sonrası borsa ne olur? Yükselir mi, düşer mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçim sonrası borsa ne olur? Yükselir mi, düşer mi?

Seçimden sonra borsa ne olur? Borsada yükseliş olur mu? Bist 100 endeksi teknik seviyeleri nedir? İşte seçim sonrası için borsa tahmini.

Borsa 11 Mayıs 2023 09:10 0
Seçim sonrası borsa ne olur? Yükselir mi, düşer mi?

Borsa seçimden sonra yükselecek mi düşecek mi?

Türkiye, 14 Mayıs 2023 tarihinde, yani 3 gün sonra yapılacak seçimlere odaklanmış durumda. Seçimlere doğru gidilirken en merak edilen konu Cumhurbaşkanının kim olacağı konusu oldu. Bu konunun yanında ekonomide seçim sonrası nasıl bid gidişat olacak konusu da akıllara en çok takılan konu oldu. Vatandaşlar, borsanın seçimden sonra ne olacağını merak ediyor.

Sene başındna bu yana düşüş eğiliminde olan borsada genel olarak yatırımcılar rtiskten kaçmaya yöneldi. Geçen seneki rallisi ile birlikte rekor seviyelere çıkan Bist 100 endeksi, 4 defa 5300'ün üzerine çıkmaya çalıştı ama burada tutunamadı. Şu sıralar Xu100 endeksi 4494 TL seviyesinde seyrediyor. Sene başından bu yana yaşanan düşüş oranı ise yüzde 18'den fazla oldu.

SEÇİMDEN SONRA NE OLACAK?

Dünya Gazetesi'nden Ufuk Korcan yaptığı son dakika açıklamasında seçimlerden sonra bir miktar yükseliş beklediğini söyledi. Soın 7 genel seçimin 5'indne sonra borsanın yükseldiğini, ancak yükselişin pek uzun soluklu olmasını beklemediğini söyledi. Bunun nedeni ise seçimlerin ilk turda bitemeyecek olması ihtimali. Seçimler ilk turda sona ermezse piyasalarda belirsizliğin 2 hafta daha devam etmesi bekleniyor.

Eğer ilk turda Cumhurbaşkanı seçilir ve Cumhurbaşkanının ittifakı mecliste çoğunluğu alırsa borsada yukarı yönlü seyir olacağını söyleyen Korcan, farklı ittifakın mecliste çoğunluğu alması durumunda ise tam rahatlama olmayacağını söyledi.

Kısa vadeli teknik görünümöde borsanın 4431 ile 4491 TL aralığında kritik olduğu belirtildi. Bu seviyenin altında haftalık kapanış olması durumunda 3719 ile 3868 TL aralarına kadar çekilebilir.

Korcan yazısının devamında, "Bunun yanında günlük bazdaki indikatörlerin aşırı satım bölgesinde olması endeksin 4 bin 431 – 4 bin 491 puan bölgesinde tutunma çabası içerisinde olabileceğini gösteriyor. Eğer bu gerçekleşir ve bu noktadan hacimli bir tepki gelirse o zaman ilk aşamada 5 bin puan seviyesinin üzerine doğru bir yükseliş potansiyeli açığa çıkacak. Bu sebeple şu an için endekste takip edilmesi gereken bölge 4 bin 431 – 4 bin 491 puan bandı" dedi.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.
Kaynak: https://www.dunya.com/kose-yazisi/borsa-istanbul-secimden-sonra-yukselir-mi-duser-mi/693478

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç