Seçim sonrası başlıyor: Ziraat Bankası 84 ay vadeli 250 bin TL verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçim sonrası başlıyor: Ziraat Bankası 84 ay vadeli 250 bin TL verilecek

Son dakika haberi: Ziraat Bankası'nın seçimden sonra başlatacağı 250 bin TL'lik 84 ay vadeli kredi detayları yazımızda.

Tarım 24 Mayıs 2023 12:46 0
Seçim sonrası başlıyor: Ziraat Bankası 84 ay vadeli 250 bin TL verilecek

Ziraat Bankası'ndan seçim sonrası 84 ay vadeli 250 bin TL kredi.

Geçtiğimiz aylarda seçim müjdesi olarak açıklanan Ziraat Bankası faizsiz kredi müjdesinin başvurusuna kısa süre kaldı. Gelen son açıklamada başvuruların seçim sonrası başlayacağı bildirildi. 

Konu ile ilgili imzalanan protokol sonrası açıklama yapan Ziraat Bankası Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Pişmaf, daha önce bu yönde yapılan projelerle olumlu sonuçlar aldıklarını söyleyerek, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projemizin ilk bölümü olan küçükbaş hayvancılıkta çok iyi sonuçlar aldık. Bu kapsamda 39 il valiliğimizle iş birliği protokolü imzaladık. Proje kapsamında yaklaşık 6 bin 700 üreticimize 1 milyar TL kredi kullandırdık. Bu kredilerle 614 bin baş koyun ya da keçinin sürüye katılmasını sağladık" dedi.

Söz konusu proje kapsamında üreticilere verilecek desteğe değinen Pişmaf, "Hayvan alım bedelinin tamamına kadar kredi kullandırılacak. Diğer bir deyişle üreticilerden özkaynak katkısı istenmeyecek. İlk 18 ay anapara ödemesiz olmak üzere 84 aya kadar taksit imkanı verilecek. Kredi teminatı krediyle alınan hayvanların rehni ve kefaletle sağlanacak. Geri ödemeler ise süt bedellerinin belirli kısmından kesinti yapılarak gerçekleştirilecek" dedi.

Büyükbaş hayvan projesi ile ilgili de açıklama yapan Pişmaf, "Amaç, büyükbaş süt hayvancılığı yapan küçük ölçekli aile işletmelerinde hayvan sayısının 50’ye kadar çıkarılması. Projeden, gerekli şartları sağlayan ve Bankayla protokol imzalayan tarımsal üretici örgütlerinin ortak/üyeleri yararlanabilecek. Üretici başına kullandırılacak azami kredi tutarı 600.000 TL. Kredilere ilk 18 ay anapara ödemesiz olmak üzere toplam 84 aya kadar vade verilecek. Üreticiye yansıyacak faiz oranı yıllık yüzde 1,1-yüzde 5,5 aralığında olacak. Öz kaynak katkısı aranmayacak. Kredilerin teminatı krediyle alınan hayvanların rehni ve kefalet olacak. Geri ödemeler üreticilerin süt gelirleri ile yapılacak" dedi ve kredinin verileceğini söyledi.

Azami tutarın 600 bin TL olduğu kredide ortalama 250 bin lira verileceği açıklandı. Bazı sitelerde faizsiz olarak verileceği açıklanan kredinin faizsiz değil, ancak çok düişük faizle verileceği açıklandı. 0'a yakın faizle verilecek kredide geri ödeme 84 ay vade ile yapılacak.

BAŞVURU BAŞLADI MI?

Henüz kampanyaya başvurular başlamadı. Başvuru başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç