Seçim öncesi meclis son defa toplanıyor: İşte meclisin gündemi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçim öncesi meclis son defa toplanıyor: İşte meclisin gündemi

Son dakika haberi: Seçim öncesi meclis son defa toplanıyor. Peki meclis gündeminde neler var? Hangi konular görüşülecek?

Siyaset 2 Nisan 2023 12:24 18
Seçim öncesi meclis son defa toplanıyor: İşte meclisin gündemi

Mecliste son hafta.

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta son defa toplanıyor. Son defa toplanacak genel kurul, birçok konuyu ele alacak ve önemli konular için düzenlemeler yapılacak. Peki bu hafta meclis gündeminde neler var?

İlk olarak baktığımızda TBMM Genel Kurulunda OSB ve enerji alanına yönelik düzenlemeleri öngören kanun teklifi ile sağlık alanındaki düzenlemeler içeren kanun teklifi görüşülecek.

OSB'lerle ilgili yasa teklifinde Yeşil Organize Sanayi Bölgesi tanımlanacak ve SOB'ler belirlenne kriterler kapsamında TSE tarafından sertifikalanacak. Yeşil OSB için hazırlanan projeler, Saayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafındna derecelendirilecek ve öncelikli olarak değerlendirme olacak.

TBMM'de görüşülecek bir diğer düzenlemeye göre doğalgaz ithalatında hem BOTAŞ hem de özel sektör tüzel kişileri açısından serbestlik getirilecek.

Bunun yanı sıra Maraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilde belediye, il özel idareleri ve sanayi ile ticaret odalarıın Kalkınma Ajanslarına ödeyecekleri payları gelecek 2 sene için muaf olacak.

Genel kurula gelecek bir diğer düzenleme ise sağlık alanında olacak. İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi genel kurulda görüşülecek.

Bu düzenleme ile birlikte uzman tabipler gibi uzman diş hekimi ve uzman eczacılar da sözleşmeli statüde istihdam edilebilecek.

Optik işyerleri için, eğer işyeri sahibi odalara üye değilse gözlükçü açamayacak.

Bu hafta genel kurulda bu işlerin yanı sıra KVKK ile RTÜK üyeliği seçimleri de yapılacak. 

Amasra'da meydana gelen maden kazasının tüm yönleri ile araştırılması ve benzer kazaların önlenmesi için Meclis Araştırması Komisyonunun raporu, genel kurulun gündemine gelecek.

KOMİSYONLARIN GÜNDEMİ

MSB komisyonunda TSK Personel Kanunu ile Bazı KAnunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ele alınacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Türkiye Katılım Finans Kuruluşları Birliğinin kurulmasını öngören Katılım Finans Kanunu Teklifi ele alınacak.

6 NİSAN'DA MECLİS KAPANIYOR

TBMM Genel Kurulu 6 Nisan tarihinde seçim tatiline giriyor. Siz başka hangi konularda çalışma bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Meclis gündeminden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (18)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Fahri Kuran kurs öğreticilerine kadro verilsin. Sözlerinizi unutmayın
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Artık sesimizi duyun seçim vaatleriyle bizi gecistiremezsiniz typ çalışanlarının 3 ay sonra işsiz kalma korkusunu bitirin artık @RTErdogan @_MHPistanbul_ @suleymansoylu @prof_mahmutozer @Avkthalilozturk
Ziyaretçi 12 Ay Önce
ayrımsız af yasasi bekliyoruz
Ziyaretçi 12 Ay Önce
ayrımsız af yasasi bekliyoruz
Ziyaretçi 12 Ay Önce
af müjdesi bekliyoruz