Seçim Öncesi Binlerce Kadın Erkek İKM Alınacak: İşte CTE İnfaz Koruma Memuru Alımı Başvuru Şartları 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçim Öncesi Binlerce Kadın Erkek İKM Alınacak: İşte CTE İnfaz Koruma Memuru Alımı Başvuru Şartları 2023

Adalet Bakanlığı CTE bünyesine seçim öncesi büyük bir infaz koruma memuru alımı yapılacak. İşte şartlar ve detaylar.

Kamu 22 Eylül 2022 16:40 49
Seçim Öncesi Binlerce Kadın Erkek İKM Alınacak: İşte CTE İnfaz Koruma Memuru Alımı Başvuru Şartları 2023

Seçim öncesi büyük alım: İnfaz Koruma Memuru alınacak. İşte şartlar.

2023 seçimlerine doğru gidilirken kamuya yapılacak personel alımları da gündemdeki sıcaklığını koruyor. Her gün bir bakanlık bu konuda açıklama yapıyor. Biz de finans7.com olarak takipçilerimizi bilgilendiremek adına süreci takipçilerimizle anbean paylaşıyoruz. 

SEÇİM ÖNCESİ BÜYÜK PERSONEL ALIMI GELİYOR

Seçimlere kısa süre kala büyük personel alımları yapılacak. Bunun ilk açıklamaları Sağlık Bakanlığı, MEB ve GSB'den geldi. Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı yapacağını duyururken MEB okullara 60 bin temizlik personeli alımı yaptı. GSB ise ayrı ayrı ilanlar ile hem sözleşmeli hem geçici 10 bine yakın personel alımı yaptı ve yapmaya devam ediyor. 

SEÇİME DOĞRU GİDİLİRKEN BİR ASLAN PAYI DA İKM'YE

Art arda personel alımı müjdeleri geldi. Adalet Bakanlığı ile CTE de idare memuru , hakim savcı alımı gibi ilanlara çıkmaya başladı. Bu ilanlar sonrası adaylar infaz koruma memuru alımının ne zaman yapılacağını, başvuru şartlarının ne olacağını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda ilana dair son bilgilere yer verdik.

KİMLER İLANA BAŞVURU YAPABİLECEK? İŞTE İKM ALIMI ŞARTLARI

İKM alımı 2023 yılında yapılacak. 2022 yılının kalan aylarında bu alımın yapılması beklenmiyor. İlanın 2023 yılında yapılması bekleniyor. 2023 yılının ilk aylarında gelecek İKM alımında şartlar şu şekilde olacak:

- Türk Vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

- Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,(…) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

- Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,

- Ceza infaz kurumunda istihdam edilecek tüm unvanlardaki personel için görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmadığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

- KPSS en az 70 puan almak,

- Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve Merkezî sınavın (KPSS) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak 

- Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.

- En az lise veya dengi okul mezunu olmak,  

- Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak,

- Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

ŞARTLAR DEĞİŞECEK Mİ?

Sizce hangi şartlar değişmeli? Adaylar KPSS şartının 60 olmasını istiyor. Sizce 60 mı yoksa 70 mi olmalı ? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İLAN TARİHİ

İlanın 2023 yılı Mart ayında yapılması bekleniyor. İlan gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (49)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor peki 18 in içinde olanlar olmaz mı?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş sınırı kalkmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2023 alımlar için kpss puanı 55, 60 olsun diye cimere istekte yazı yazalım belki dikkate alınır. İnşallah 60 olur kpss puanı..
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kpss 60 olmalı lütfen düşürün 60 a. 60 almış insanlarda başvurabilmeli...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
60 olmalı