Seçim Müjdesi: Ailelere Ayda 1900 TL Verilecek (Aile Destek Programı, Çocuk Destek Bileşeni e Devlet Sosyal Yardım Başvurusu)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçim Müjdesi: Ailelere Ayda 1900 TL Verilecek (Aile Destek Programı, Çocuk Destek Bileşeni e Devlet Sosyal Yardım Başvurusu)

Seçim sürecine girilmesi ile birlikte ailelere yapılan yardımlar artmaya başladı. İşte yapılan yardımların detayları ve başvuru ekranı.

Ekonomi 6 Kasım 2022 15:02 5
Seçim Müjdesi: Ailelere Ayda 1900 TL Verilecek (Aile Destek Programı, Çocuk Destek Bileşeni e Devlet Sosyal Yardım Başvurusu)

Seçim müjdesi güncellendi: Geliri düşük olan ailelere 1900 TL aylık maaş ödemesi yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve Aile Destek Programı ödemelerinin şartlarının güncellendiğine, ödemelerle ilgili detaylara yer verildi. 2022 Kasım ayı Aile Destek Programı ödemeleri için geri sayımda sona gelindi. Milyonlarca kişinin merakla beklediği ödemelerle ilgili son dakika haberi geldi. Gelen son dakika bilgilerin e göre ödemelerin bu hafta hesaplara yatacağı öğrenildi. Biz de finans7 haber olarak bu yazımızda söz konusu ödemelerle ilgili son bilgilere yer verdik.

KASIM ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Kasım ayı ödemelerinin bu hafta hesapalra yatacağı öğrenildi.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ BAŞVURU ŞARTLARI

Aile destek programı ödemelerine başvuru yapacak vatandaşlarda aranan başvuru şartları şu şekilde:

  • Türk vatandaşı olması,
  • Mavi Kart sahibi olmaması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması,
  • Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,
    durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.
  • Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.
  • Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.

AYLIK NE KADAR ÖDENECEK?

Aile Destek Programı ödemelerinda eve giren paraya göre yapılacak destek ödemeleri şu şekilde:

Kişi başına düşen aylık  gelir aralığı (TL)

Aylık Destek Tutarı (TL)
450 TL ve altı 1.250
450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı 1.100
911,15 TL üzeri ─  1372,30 TL ve altı 950
1372,30 TL üzeri ─  1833,45 TL’den az 850

Bu ödemeler ev içindeki kişi sayısına göre hesaplanmaktadır. Diyelim ki bir eve giren para asgari ücret ve evde 4 kişi yaşıyorsa 5500/4 = 1375 olacak ve bu şekilde geliri olana ayda 850 liralık ödeme yapılacak.

ÇOCUKLU AİLELERE YARDIM

Çocuk destek bileşeni yardımı duyurusu da geldi. Yapılan son dakika açıklamasında 

Hanedeki Çocuk Sayısı Aylık Destek Tutarı (TL)
1-2 çocuklu hanelere 350
3 çocuklu hanelere 450
4 çocuklu hanelere 550
5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere  650

BAŞVURU EKRANI

Çocuk destek bileşeni başvurusu ve aile destek paketi başvuruları internet üzerinden yapılıyor. 

Linke tıklayın. Açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA yazan kısımdan giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra sağ üstte bulunan YNEİ BAŞVURU kısmına tıklayarak başvurunuzu internet üzerinden yapın. Başvuru sornası sonuçlar kısa sürede açıklanır.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bana veremiyormusunuz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bana veremiyormusunuz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Fakiri kim nr yapsın destek ödemeleri ayın ilk haftasında verilecek diyen bakan bu ay ilk hafta öfrmedi 4 cocuk var kimse getirip hu güne kadar hesabımıza4cocuk yardımı da yapmadı akp ye oy moy yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kaç defa yazildik red geldi eşim asgari ücretle calsyr başka gelir yok 3 çocuğum var
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İnanmıyorum artık yardımlara felan sadece algı o kadar başvuru yaptım hepsi red yedi ne evime bi gelen nede arayan oldu neye göre red edildi