Seçim Anketinden Sürpriz Sonuç: İşte AK Parti ve CHP'nin Oy Oranı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçim Anketinden Sürpriz Sonuç: İşte AK Parti ve CHP'nin Oy Oranı

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında seçim anketinin sonucunu kamuoyu ile paylaştı.

Siyaset 16 Nisan 2022 11:40 0
Seçim Anketinden Sürpriz Sonuç: İşte AK Parti ve CHP'nin Oy Oranı

Son dakika haberi: 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 15 aydan az bir süre kalması nedeniyle anket şirketleri harekete geçti ve seçimler öncesinde vatandaşın nabzını tutmaya başladı. Bu kapsamda sokağa çıkanb anket şirketleri, vatandaşların hangi partilere oy vereceği sorusunu sordu.

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Halk TV ekranlarında Seda Selek'in sunumu ile ekranlara gelen Seda Selek ile Perdenin Önü Arkası programına katılan Selçuk, yaptığı son dakika açıklamasında seçim anketlerinin sonucunu kamuoyu ile paylaştı.


Yapılan açıklamada söz konusu anketin Nisan ayında yapıldığına yer verildi. Nisan ayında yapılan anketin sonuçları ise canlı yayında kamuoyu ile paylaşıldı. Türkiye genelinde birçok şehirde , vatandaşlarla yüz yüze yapılan seçim anketinde vatandaşlara , olası bir seçimde hangi partiye oy vereceği sorusu soruldu. Çıkan ankette AK Parti birinci parti oldu.


Anket sonucu ile ilgili bir değerlendirme açıklamasında bulunan Selçuk, "Şimdi birkaç trend var ki birkaç aydır devam ediyor. Onlara dikkat çekmek lazım. Şimdi biz araştırmalarımızda hep şuna bakıyoruz. Aynı sonuçları belirli aylarda üst üste alıyor muyuz? Yani trendler oluşuyor mu? İki temel şey var. Birincisi şu, Millet İttifakı yine Cumhur İttifakı'nın önünde. Yaklaşık 1, 1 buçuk, 2 puan kadar önünde. Geçtiğimiz ayda aynı sonuca ulaşmıştık. Memleket bu ay anketimizde çıkmadı. İki sonuç enteresandı. Yeniden Refah Partisi ankette ikinci ay üst üstte çıktı. Yüzde 0.5 civarında. Zafer Partisi'nin ilk defa anketimizde çıktığını görüyoruz. O da yaklaşık yüzde 0.5 civarında." ifadelerini kullandı.


ANKET SONUCU

İstanbul Ekonomi Araştırma kaynakları ve finansı ile gerçekleştirilen ankete katılan 1500 kişinin parti seçimleri şu şekilde oldu:


  • AK Parti'ye oy vereceğim diyenlerin oy oranı Yüzde 32
  • CHP'ye oy vereceğim diyenlerin oy oranı Yüzde 25
  • İYİ Parti'ye oy vereceğim diyenlerin oy oranı Yüzde 15
  • HDP'ye oy vereceğim diyenlerin oy oranı Yüzde 11
  • MHP'ye oy vereceğim diyenlerin oy oranı Yüzde 7


SEÇİMLER NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri 2023 yılı Haziran ayında gerçekleştirilecek.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç