Schengen Vizesine Gelen Zam Uygulanmaya Başladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Schengen Vizesine Gelen Zam Uygulanmaya Başladı!

Schengen vizesine gelen yeni zamlar, bugün itibariyle uygulanmaya başlandı! İşte yeni fiyatlar ve detaylar..

Haberler 11 Haz 2024 0
Schengen Vizesine Gelen Zam Uygulanmaya Başladı!

Schengen vizesi ücretlerine zam geldi. Yeni fiyatlar bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Yetişkinler için vize ücreti 80 eurodan 90 euroya (3 bin 140 lira) yükseldi.

Türkiye gündeminden düşmeyen Schengen'de zamlı tarife uygulanmaya başlandı. Bugünden itibaren Schengen vizesi ücretlerine yapılan zam yürürlüğe girdi. Avrupa Komisyonu'nun şubat ayında sunduğu teklifin kabul edilmesiyle, Schengen vizesi başvuru ücretlerinde yüzde 12'lik bir artış gerçekleşti. Buna göre, vize başvuru ücreti 90 euroya (yaklaşık 3 bin 140 lira) yükseldi.

İŞ BİRLİĞİ YAPMAYAN ÜLKELERİN VATANDAŞLARI DAHA FAZLA ÖDEYECEK

6-12 yaş arasındaki çocukların vize ücreti de zamdan nasibini aldı ve 40 eurodan 45 euroya çıktı. Avrupa Birliği, düzensiz olarak kalan vatandaşlarının geri kabulü konusunda iş birliği yapmayan ülkelerin vatandaşlarına ise daha yüksek vize ücretleri uygulayacak. Bu ülkelerin vatandaşları, Schengen vizesi için 135 veya 180 euro ödemek zorunda kalacak.

EN SON ARTIŞ 2020 YILINDAYDI

Vize ücretlerine yapılan bu artış, 2020 yılında gerçekleştirilen bir önceki zammı takip ediyor. O dönemde, Schengen vizesi başvuru ücreti 60 eurodan 80 euroya yükseltilmişti. Ancak Schengen vizesi uzatma ücreti ise 30 euroda sabit kaldı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç