Savaştaki Ülkelerde Enflasyon: Yüzde 17
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Savaştaki Ülkelerde Enflasyon: Yüzde 17

Rusya Devlet Başkanı Putin yaptığı son dakika açıklamasında Rusya'da fiyat artışlarının durduğunu söyledi.

Dünya 7 Haz 2022 16:31 1
Savaştaki Ülkelerde Enflasyon: Yüzde 17

Savaştaki Rusya'da enflasyon yüzde 17.4 geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir son dakika açıklamasında bulundu. Putin yaptığı açıklamada küresel düzeyde sıkıntı haline gelen enflasyonla ilgili kritik bir değerlendirmede bulundu. Putin yaptığı açıklamada, yaşanan enflasyonun nedeninin batılı ülkeler olduğunu , batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle tüm dünyada yüksek enflasyonların yaşandığını söyledi. 

RUSYA'DA FİYAT ARTIŞLARI GEÇEN AY DURDU

Rusya'daki fiyat artışlarına da değinen Putin, Mayıs ayının İkinci yarısından sonra fiyat artışlarının durduğunu , enflasyonun yıkıcı etkisinin azaltıldığını söyledi. 

ENFLASYON SIFIR

Putin açıklamasının devamında, enflasyonun kontrol altına alındığını ve 27 MAyıs tarihinden itibaren enflasyonun yüzde 17.4 seviyesinde olduğuna yer verdi. Putin şimdi fiyat artışının tamamen durduğunu ve enflasyonun sıfır olduğunu söyledi. 

Yetkililerin bu durumu hem olumlu hem de olumsuz yönlerini göz önünde bulundurması gerektiğini söyleyerek uyarıda bulunan Putin, artıların ve eksilerin olduğunu söyledi. TASS'ın haberine göre Rusya Devlet Başkanı Putin, "Burada artılar var. Ayrıca tuzak da olduğu kesin. Durumu en dikkatli şekilde analiz etmeniz ve zamanında kararlar almanız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

PUTİN "ENFLASYON BATILILAR YÜZÜNDEN VAR"

Daha önce açıklama yapan Putin, enflasyonun batılı ülkeler nedeniyle olduğunu söyledi ve "Batılı ülkelerin ekonomide yaptığı hatalar ve yaptırımlar, küresel enflasyon dalgasına, tedarik ve üretim zincirlerinin yok olmasına, yoksulluk ve gıda kıtlıklarında keskin bir artışa yol açtı.” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA'DA ENFLASYON

Rus işgaline maruz kalan Ukrayna'da enflasyon yüzde 17 olarak duyuruldu.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bize de uzaylılar girdi herhalde bizim enflasyona bakarsak baska açıklaması olamaz.