Saudi Aramco hissesinde rekor temettü kararı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Saudi Aramco hissesinde rekor temettü kararı

Saudi Aramco adlı şirketten rekor temettü dağıtım kararı gelirken temettü konusunda bazı endişelerin olduğu öğrenildi.

Borsa 2 Haz 2024 0
Saudi Aramco hissesinde rekor temettü kararı

Suudi Arabistan devi Aramco'dan rekor temettü kararı.

Gelen son dakiak açıklamasında Saudi Aramco'nun 12 milyar dolara kadar hisse arz etmeye hazırlandığı öğrenilirken bu planın en önemli satış noktasının petrol endüstrisinin en büyük temettülerinden birini elde etme şansı olduğu bildirildi.

Yüksek değerleme ve geri alım eksikliğini göz ardı etmek isteyen yatırımcılar, Bloomberg Intelligence'ın şirkete yüzde 6.6'lık bir temettü getirisi sağlayacağı bildirildi.

124 milyar dolarlık yıllık ödeme nakit olabilir. Bu getirilerin çoğu Aramco'nun en büyük hissedarı olan ve devasa bir ekonomik dönüşüm planı için fonlara ihtiyaç duyan Suudi hükümetine gidecek.

Neovision Wealth Management'ın CEO'su Ryan Lemand konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, “Hisse senedi son zamanlarda iyi bir performans göstermedi ancak harika bir al ve tut pozisyonu. Kurumsal yatırımcılar için bir temettü ödeme oyunu" ifadelerini kullandı.

Küresel benzerlerin çoğu geri alım yaparken firma, kendi hisselerini geri almıyor.

Oracle Financial Consultancy and Investments'ın kurucusu ve icra kurulu başkanı Mohammed Ali Yasin de konu ile ilgili bir değerlendirme açıklamasında bulundu ve "Şu anda hisse fiyatına giriş noktası, 16 kat fiyat/kazanç oranında daha iyi bir değerleme ile yeni katılan yatırımcılar için daha uygun" diyerek, "önümüzdeki iki ila üç yıl içinde enerji fiyatlarının artacağına inanan" dedi.

ARAMCO HİSSE FİYATI

Saudi Aramco hisse fiyatı şu sıralar 29 Suudi Arabistan Riyali fiyatından işlem görüyor.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç