Satışları düşen Samsung, faturayı üst yönetime kesti: Yöneticiler artık haftada 6 gün çalışacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Satışları düşen Samsung, faturayı üst yönetime kesti: Yöneticiler artık haftada 6 gün çalışacak

Son dakika haberi: Samsung grubu, üst düzey yöneticiler için 6 gün mesai uygulamasına geçtiğini duyurdu.

İş Dünyası 18 Nisan 2024 1
Satışları düşen Samsung, faturayı üst yönetime kesti: Yöneticiler artık haftada 6 gün çalışacak

Samsung grubu haftada 6 gün mesai uygulamasına geçti.

Son dönemlerde dünyanın dört bir yanından gelen haberlerde birçok firma haftalık 4 gün mesai uygulamasına geçerken bunun tam tersi bir haber geldi. Gelen haberde Samsung, haftada 6 gün çalışma sistemine geçtiğini duyurdu.

Geçen sene hedeflerine ulaşamayan Samsun Grubu, yüksek petrol fiyatı ve Kore Wonunun değer kaybetmesi ile kötü günler geçirdi. Bunun ardındna Samsung, acil durum modunu açtığını duyurdu.

ÜST DÜZEY YETKİLİLER İÇİN 6 GÜNE GEÇİLDİ

Geçen sene hedeflerine ulaşamayan Samsung, üst yönetim için harekete geçti ve satışların azalmasının faturasını üst yönetime kesti. 2023 yılındaki hedeflerine ulaşamayan Samsung, acil durum modunu açtığını duyurdu ve haftada 6 gün çalışma sistemine geçildi. Bu sistemde 6 gün boyunca çalışanlar üretimde çalışan işçiler değil üst yönetim olacak. İşçiler 5 gün çalışma sistemine devam edecek.

Üst düzey yöneticiler, hafta içinde çalışmanın yanı sıra Cumartesi ya da Pazar günü de firma merkezine gidecek ve burada mesai yapacaklar. Bu mesailerde işletme stratejileri incelenecek ve firmanın izleyeceği yol hakkında çalışmalar gerçekleştirilecek.

Yönetim kademesinin altında çalışanlar, haftada 5 gün çalışmaya devam edecek. Firmanın ekran elektro mekanik SDS gibi departmanlarındaki yüm yöneticiler bu düzenlemeden etkilenecek ve haftada 6 gün çalışacaklar.

Değişim sadece Samsung'da olmadı. SK Grup, şirkeitn cumartesi günleri yapacağı CEO toplantılarını geri getirmişti. Daha önce yada bir yapılan toplantıların sayısı bu şekilde artırılacak.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Gün Önce
boykot samsung