Satılık ve Kiralık Ev Fiyatlarını Düşürecek 2 Nedeni Bakan Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Satılık ve Kiralık Ev Fiyatlarını Düşürecek 2 Nedeni Bakan Açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında konutta fiyatların düşeceğini söyledi.

Emlak 2 Ağu 2022 12:44 0
Satılık ve Kiralık Ev Fiyatlarını Düşürecek 2 Nedeni Bakan Açıkladı

Ev ve kira fiyatları düşecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir son dakika açıklamasında bulundu. Kabine toplantısından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Kurum, kira ve konut fiyatlarında suni bir artış olduğunu ve demir ile çimento fiyatlarının gerilemeye başlaması ile birlikte konut ve kira fiyatlarında gerileme olacağını söyledi. 

Koronavirüs pandemisi ile başlayan ve Rusya Ukrayna savaşı ile zirve yapan emtia hammadde krizi sonrası konut fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Rekor kıran ev fiyatları dar gelirlilere ciddi sıkıntılar yaşatırken konu ile ilgili bakan Kurum'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan , küresel piyasalarda tedarik sisteminin yerine oturduğunu ve ülkelerin yeniden üretime hız kazandırdığını söyleyerek, "Üretime geçince arz arttı, talep aynı kalınca fiyatlar da geriliyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum açıklamasında konut ve kira fiyatlarında gerileme olacak dedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı sosyal konut projesini hatırlatarak "İnşallah vatandaşımızı her işte olduğu gibi konut işinde de kira işinde de aç ve açıkta bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, hem bu proje hem de hammadde fiyatlarında, akaryakıtta yaşanan düşüş ile birlikte konut fiyatlarında gerileme olacağını, buna paralel olarak kira fiyatlarının da gerileyeceğini söyledi. 

Son dakika haberlerinden, emlak, toki, konut haberlerinden, kredi banka haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç