Satılık Ev İlanları Siliniyor: Fahiş Fiyata Neşter Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Satılık Ev İlanları Siliniyor: Fahiş Fiyata Neşter Geldi

Satılık ev ilanları silinmeye devam ediyor. Son verilere göre silinen satılık ev ilanı sayısının 2 kat arttığı öğrenildi.

Emlak 2 Haz 2022 23:30 2
Satılık Ev İlanları Siliniyor: Fahiş Fiyata Neşter Geldi

Satılık ev ilanları silinmeye başlandı.

Fahiş fiyat artışına karşı mücadele etmek için getirilen düzenlemeler sonrası ev satanlar, ilanlarını yayından kaldırmaya başladı. Gelen son bilgilere göre son fijital takip sisteminin ardındna silinen ilan sayısının ikiye katlandığı öğrenildi.

Dünya'dan Leyla İlhan bugün kaleme aldığı yazısında , söz konusu dijital denetimin detaylarını, dijital denetim sonrası yaşananları aktardı. Düzenlemeye göre artık ilan sayfaları, sitelerde verilen ilanları aylık olarak Gelir İdaresi Başkanlığı'na bildirecek. Bu bildirimler sonrasında ev fiyatlarını fahiş şekilde yükseltenler tespit edilecek.

SİLİNEN İLAN SAYISI 2 KAT ARTTI

Son düzenlemenin ardından silinen ilan sayısında 2 kat artış olduğu bildirilirken , silinen ilan sayısının her geçen gün daha da arttığına yer verildi. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Emlakjet Genel Müdürü Tolga İdikat, "Şu anda intibak dönemindeyiz. Sahte ilanlar konusunda hem Gelir İdaresi hem de Ticaret Bakanlığı'na çok fazla şikayet gittiğine dair duyumlar oluyordu. Piyasada fiyatları yukarı çekmek için bu tip ilanlar yayımlanıyor. Zaten gayrimenkul biraz emsale göre gidiyor. Bölgedeki fiyatları gören mal sahipleri fiyatları artırıyor ve yapay bir enflasyon oluşuyor. Bu nedenle böyle bir karar alınmış olabilir" dedi. Ayrıca kayıtdışı ekonomiyi engelleyerek vergi kaybını minimuma indirmenin hedefl endiğini anlatan İdikat, "Uygulama kapsamında ilan siteleri, artık Gelir İdaresi'nin Bilgi Transfer Sistemi'ne ilan sahibinin kimlik bilgileri, onu yayımlayan emlak firmasının kimlik bilgileri, ticaretle ilgili bilgileri, ilgili taşınmaz adresin ve herhangi bir ilan yayından kalktığında neden kalktığıyla ilgili bilgileri aylık olarak düzenli verecek" ifadelerini kullandı.

KALDIRILAN İLANLAR DA SORULACAK

Söz konusu yeni düzenlemede kaldırılan ilanın nedeninin de sorulacağı öğrenildi. Eğer satıldıysa kaç liradan satıldığı beyan edilecek. 

Söz konusu düzenlemenin fahiş fiyat artışını engelleyeceği , sektörde denetimlerin daha düzenli şekilde yapmasını sağlayacak.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
👏👏
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
🤔👋👋👍