Satılık Ev Fiyatlarını Arttıranlara Ceza Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Satılık Ev Fiyatlarını Arttıranlara Ceza Geliyor

Son dakika haberi: Konutta fiyatları fahiş şekilde arttıranlara , emlakçılara ceza geleceği açıklandı.

Emlak 19 Mayıs 2022 16:17 0
Satılık Ev Fiyatlarını Arttıranlara Ceza Geliyor

Ev fiyatlarına rekor zam yapanlar için harekete geçildi.

Konutta geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli bir açıklama yaptı. Kabine toplantısından sonra konutta 3 destek paketini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi müjdesini verdi. 

AÇIKLAMA GELİR GELMEZ REKOR ZAMLAR GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması henüz bitmemişken bir ilan sayfası üzerinden fiyatlar hemen değişmeye başladı. Ev satışı yapan kişiler ile emlakçılar evlerin fiyatlarına yüzde 10 ile yüzde 30 arasında fiyat artışları yaptı.

Gelen zamlar büyük tepki çekti. Büyük tepki çeken zamlardan sonra art arda açıklamalar geldi. 

64 BİN KİŞİ FİYATLARI ARTTIRDI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir açıklama yapmış ve 64 bin kişinin ev fiyatlarını yüzde 10 ile yüzde 30 arasında arttırdığını, faiz indiriminden önce fiyatları kaydettiklerini, faiz indirimi sonrası fiyatları arttıranları tespit ettiklerini söyledi. 

Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında ev fiyatlarını arttıranlara yönelik yaptırımların geleceğine yer verildi ve "Ticaret Bakanlığı perakende ticaretin korunması hakkındaki kanuna göre fahiş fiyat artışı yapan üretici, tedarikçi, perakendeci şirkete 14 bin lira ile 140 bin lira arasında idari para cezası kesiyor" ifadelerine yer verildi. 

Bu durumun devam etmesi ve piyasanın bu nedenlerden dolayı bozulması durumunda kişilere 2 milyon lyaa kadar para cezasının uygulanabileceğine yer verildi. 

ŞAHISLARDA İSE VERGİLENDİRME

Konutta fiyatlarda istismar yapan kişilere yönelik ise vergilendirmeler devreye giriyor. Konutların fiyatlarını fahiş şekilde arttıranlara ve konut satan kişiler tapu harcı, gelir vergisi ve KDV yönünden denetlenecek.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda, "Bu şahıslar internette ilan ettikleri fiyattan daha düşük bir bedelle tapudan satış yapmaları halinde iki bedel arasındaki farkın alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı yüzde 2 si olmak üzere vergi cezalı olarak tapu harcı alınacak. Satış kazancının yüzde 15'i ile yüzde 40'ı arasında gelir vergisi istenilecek." ifadelerine yer verildi.

YAKIN ZAMANDA GELECEK

Söz konusu düzenlemelerin yakın zamanda yürürlüğe gireceği bildirildi.

KONUTTA KİRA VE FİYATLARI DÜŞÜRECEK HAMLE GELİYOR

Konut fiyatlarını ve kiraları düşürecek yeni bir çalışma başlatıldı. Bakan Kurum'un bu konudaki açıklaması için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç