Satılık Ev Fiyatlarında Yükseliş Sürecek mi? Son Dakika Açıklaması Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Satılık Ev Fiyatlarında Yükseliş Sürecek mi? Son Dakika Açıklaması Geldi

Rekor ıran konut fiyatları hakkında son dakika açıklaması geldi. Açıklamada fiyat artışlarının durduğuna yer verildi.

Emlak 13 Tem 2022 11:42 0
Satılık Ev Fiyatlarında Yükseliş Sürecek mi? Son Dakika Açıklaması Geldi

Konut fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Avrasya Yatırım Youtube kanalına konuk olan Paramedya kurucusu Remzi Özdemir, burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Konut fiyatlarına değinen Özdemir, dikkat çeken ifadeler kullandı.

KONUT ALINIR MI?

Özdemir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ben aslında konutu hiçbir zaman tavsiye etmiyorum. Konut yerine daha büyük para kazanılacak, yaşam standardınızı yükseltecek yatırım araçlarını tavsiye ediyorum. Türk insanı gram altın alır Amerikalı Apple hissesi alır gider dünyayı gezer. 

Bizim yatırım anlayışımız, yatırım kültürümüzün olmaması nedeniyle biz parayı toprağa gömüyoruz. Bu bana göre doğru değil. Ama bir başını sokacak konutu almak isteyenlere lafım yok. Parayı 2, 3. konuta sokmak finansal mantığa uymaz.

FAKİR FUKARANIN EV ALMASININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Bu dönemde fiyatlar bu kadar artmışken 500 bin liralık ev 1 buçuk milyon olmuşken ev alınır mı? Eğer oturacaksan o evde, 3 milyon da olsa alacaksın. Çünkü bunun karı zararı olmaz. Ancak yatırım amacıyla ben alayım 1 milyona alayım 2 milyona satayım dersen önümüzdeki dönem bu artık bitti. Yani konutta arsada bu dönemsel oluyor. Her 10 yılda 15 yılda bir bir trand yakalanıyor. Ancak şu anda evet konutta alım var fiyat balonu var. Hiçbir zaman şok düşüş beklemeyin. Maliyetler çok yüksek. İnşaat fiyatlarının yüzde 39 arttığı ülkede maliyetler düşmez. Hükümet konutta yanlış yaptığını fark etti ve konutta krediyi kısıtlamaya başladı. 0.99 faizle kamu bankalarından kredi verilmesi ile fakir fukaranın konut almasının önüne geçildi. Yani tamamen bir hataydı. Bu hatalarını anladılar. Şimdi konut kredisini tamamen kesmiş durumdalar. Kamu bankaları 150 bin liraya kadar kredi veriyor. Ki 150 bin çok komik bir para. "

BÜYÜK DÜŞÜŞLER BEKLEMESİNLER

Özdemir açıklamasının sonunda ev fiyatlarının düşmesi ile ilgili, "Büyük düşüşler beklemesinler. Başını sokacak bir ev alacak kişiler hiç fiyata bakmasın büyük düşüşler de beklemesin. Ama yatırım amaçlı alan dersen bundan kar edemeyeceksin. Kira çarpanjı 22 yıla ulaşmış. 22 yıl çok uzun bir süre." ifadelerini kullandı.

İşte o açıklamanın tamamı:

GERİ ÇEKİLMESİNİ BEKLEMEYİN

Enflasyon problemi, maliyetler düşmemesi fiyatları düşürmeyecek dendi. Ancak geçmiş yıllarda yaşanan büyük fiyat artışları beklenmiyor.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç