SASA'nın patronundan son dakika açıklaması: 2 yeni tesis kurulacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SASA'nın patronundan son dakika açıklaması: 2 yeni tesis kurulacak

SASA'nın patronundan son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada iki yeni tesis kurulacağına yer verildi. İşte kurulacak tesisler.

İş Dünyası 11 Şubat 2024 0
SASA'nın patronundan son dakika açıklaması: 2 yeni tesis kurulacak

SASA'dan son dakika haberi: İki yeni tesis kurulacak.

Erdemoğlu Holding bünyesinde bulunan SASA, yeni tesis kurmak için harekete geçti ve elyaf ile polyesterin ham maddesi olan saflaştırılmış tereftalik asit üretimini de kapsamına alan Türkiye'nin son dönemlerdeki en önemli sanayi tesislerinden birini hayata geçirmek için harekete geçt.

Bilindiği üzere SASA, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin etkisini gösterdiği 11 ilden biri olan Adana'da faaliyet gösteriyor. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu yaptığı son dakika açıklamasında, deprem sonrası riskli görüldğü için DMT tesisinin tedbir amacı ile geçici olarak 3 ay süreyle kapatıldığını söyledi.

Bunun dışında diğer yatırımlarda 1-2 aylık uzamalar olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Erdemoğlu, canla başla başlatılan mücadele sonrası açığın kapatıldığını da söyledi.

2 YENİ TESİS GELİYOR

Edemoğlu yaptığı açıklamada planlamalarının kesintisiz devam ettiğini söyleyerek iki yeni tesis hazırlığında olduklarını dile getirdi. Erdemoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Depremle ilgili hiçbir şekilde planımızı öteleme, erteleme gibi bir davranışa asla girmedik. En hızlı şekilde yatırımı devam eden yıllık 1 milyon 750 bin ton PTA (Saflaştırılmış Tereftalik Asit) tesisimiz 6. ayda faaliyete geçecek. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyor. Hatta şunu söyleyebilirim. Şu anda bile günde 9 bin insan gece gündüz montajı hızlı şekilde tamamlamaya çalışıyor.

Bunun yanında ikinci ilave elyaf tesisimiz var 450 bin tonluk yaklaşık. Bu da yıl sonunda faaliyete geçecek. Aynı şekilde 350 bin tonluk yeni cips tesisimiz var. Yatırımı devam eden. O da bu yılın sonunda ya da önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Hiçbir aksaklık yok"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç