SASA'nın KAP detayarı belli oldu: 1.5 milyar dolarlık yatırım hisseyi hareketlendirdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SASA'nın KAP detayarı belli oldu: 1.5 milyar dolarlık yatırım hisseyi hareketlendirdi

SASA'da son dakika haberi: Dün KAP'a yapılan bildirimin detayları belli oldu.

Borsa 19 Ocak 2023 08:17 0
SASA'nın KAP detayarı belli oldu: 1.5 milyar dolarlık yatırım hisseyi hareketlendirdi

Son dakika : SASA'da hisseyi hareketlendiren haber.

SASA'dan son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre SASA Polyester, SASA.IS Amerikalı Honeywell UOP adlı firma ile 1.5 milyar dolarlık bir yatırım bedeli olan propilen üretim tesisi kurma konusunda anlaşmaya vardı. Yükske lisans ve teknik hizmet ile garanti anlaşmasına imza atıldığı açıklaması KAP'a bildirildi.

KAmuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirime baktığımızda , geçen aylarda Adana Yumurtalık'ta şirkete tahsis edilen bölgede Yılda 1 milyon ton kapasiteli popilen (PDH tesisi) retim tesisi kurulması için Amerika merkezli Honeywell UOP ile lisans teknik hizmet ve garanti anlaşmasına imzaların atıldığına yer verildi. 

2026 yılının ilk yarısnda tamamlanacak tesisin ciroya katkısının şimdiki şartlarla 1.2 milyar dolar , yatırım bedelinin ise 1.5 milyar dolar olmasının planlandığına yer verildi.

KAP'a yapılan bildirimde konu ile ilgili "Şirketimize tahsis edilen Yumurtalık yatırım alanında, 2026 yılı ilk yarısında tamamlanması planlanan, ciroya katkısının bugünkü şartlarla 1,2 Milyar USD, yatırım bedelinin ise 1,5 Milyar USD olması beklenen 1.000.000 ton/yıl kapasiteli Propilen (PDH tesisi) Üretim Tesisi kurulması ile ilgili şirketimiz ile Honeywell UOP arasında lisans, teknik hizmet ve garanti anlaşmaları imzalanmıştır" detaylarına yer verildi.

Amerika merkezli Honeywell UOP, petrol ve gaz, enerji, havacılık, yapı teknolojileri ve kimyasal gibi alanlarda dünya çapında faaliyet göstermektedir.

Dün gelen KAP sonrası yatay seyreden SASA hissesi, günü yüzde 5'in üzerinde kazançla kapattı.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Yazıda yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç