SASA ve Hektaş Hisseleri Neden Düşüyor? Düşüşün Asıl Nedeni Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SASA ve Hektaş Hisseleri Neden Düşüyor? Düşüşün Asıl Nedeni Belli Oldu

Borsada endeks yükselirken iki büyük hissede neden düşüş yaşanıyor? İşte SASA be Hektaş hisseleri hakkında son bilgiler.

Borsa 21 Kasım 2022 11:04 22
SASA ve Hektaş Hisseleri Neden Düşüyor? Düşüşün Asıl Nedeni Belli Oldu

SASA ve Hektaş yine taban oldu.

SASA ve Hektaş hisselerinde düşüş bugün de devam etti. Gelen son dakika bilgilerine göre iki hissede de art arda 3. taban görülürken yatırımcıları, yaşanan düşüşün neden olduğunu merak ediyor. 

HİSSELERDE SON DURUM NE?

SASA hissesine baktığımızda bugünkü fiyatı şu şekilde:

Hektaş hissesine baktığımızda ise son durumun şu şekilde olduğu karşımıza çıkıyor:

TABANDA KAÇ SATIŞ VAR

Paramedya'nın son dakika olarak aktardığı bilgiye göre 2020 yılında fiyatı 2 lira iken 185 liraya kadar yükselen, son dönemlerin parlayan yıldızı haline gelen SASA ile Hektaş, taban serilerine devam ediyor. SASA seansın ilk dakikasından itibaren 7 milyon lotun üzerinde taban satıcılı piyasalara başlarken, Hektaş ise 25 milyon taban satıcı ile günü açtı.

NEDEN DÜŞÜYOR?

Bu hisselerde en büyük etmen sözde fenomenler. Sosyal medya üzerinde, Telegram gruplarında yükselen bu iki hisseyi çokça paylaşan fenomenler, kendi satışlarına , yüzde alacakları büyük patronların satışlarına olanak sağlamak için küçük yatırımcıları bu hisselere yönlendiriyor. Bu iki hisse de son dönemlerde sosyal medya üzerinde ciddi şekilde gündeme gelmiş ve bu şekilde küçük yatırımcılar, finansal okur yazarlığı az olan, hiç olmayan ,kulaktan dolma bilgilerle yatırım yapmaya çalışanlar hisselere yönlendirildi. (Kaynak: Remzi Özdemir- Paramedya)

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇAĞRI

Borsada küçük yatırtımcılar hakkında açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sizlere şişirilmiş fiyatlarla hisse satılıyor, yabancılar da bu fiyatlardan sürekli hisse satıp payını azaltarak kaçıyor. Uyarıyorum, küçük yatırımcı büyük zarar görecek. Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar.SPK ve Borsa yönetimi olup biteni görmüyor mu peki? Görüyor. Zamanı gelince onlar da hesap verecekler, bilerek müdahale etmedikleri için… İzliyorum, biliyorum" demişti. 

KÜÇÜK YATIRIMCININ PARASINI GERİ VERECEĞİM

Daha önce de küçük yatırımcılara seslenen Kılıçdaroğlu, "Borsada yaptığınız manipülasyonları izliyorum ve notumu alıyorum. Küçük yatırımcının çaldığınız parasını size ödeteceğim. Vallahi de ödeyeceksiniz! Erdoğan şürekası, göreceğim sizi." demişti.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 borsa, hisse hakkında yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (22)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Milleti kandirmak kolay butun araci kurumları ve vadeli islemleri kaldirmak gerekli çünkü borsayla alakası yok kumarhane gibi çalışıyorlar.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bende eregli ve kardemir d var bunlarin maliyetleri sifira yakindi ne oldu bilmiyorum birden maliyetleri artti ve su anda zararda bir oyunlar yapildi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ya kılıçdaroğlu sen ne anlatıyorsun iş yatırıma talimat verip onlarca hessede milyar milyar satış yapan size bağlı iş yatırım bırakın bu masalları seçim öncesi oy devşirmek için operasyon çekiyorsunuz iş yatırım üzerinden yazıklar olsun bank of america 40 milyon zarar etti sadece sasada Elin gevuru böyle birşey yapsaydı zarar etmezdi sen iş yatırım yaptınız manipülasyonu bir partinin bankası yatırım şirketi olursa olacağı budur işbankası ve chp'ye bağlı bütün para kuruluşlarına el konması lazım hükümet derhal el koysun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
sana guvenirsek kemalcim borsa toptan çöker
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İki yılda seksen kat prim yapmış p/d su otuz kat artmış bir kağıda kısa yoldan kazanç için alırsan başına bunlar gelir. Damlaya damlaya göl olur .sağlam f. Ve p/ d su iyi olan hisse alın sağa sola çamur atmayın