SASA hissesinde son dakika KAP geldi: 1 aylık ara
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SASA hissesinde son dakika KAP geldi: 1 aylık ara

SASA'dan bir KAP geldi. Gelen KAP'ta Adana'daki üretim tesisi için 1 aylık bakım onarım arası verildiği bildirildi.

İş Dünyası 23 Şubat 2023 12:09 0
SASA hissesinde son dakika KAP geldi: 1 aylık ara

SASA'dan son dakika haberi geldi.

SASA'dan bir KAP geldi. Önceki gün gece saatlerinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen KAP'a baktığımızda, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra üretim hattı güvenliğinin sağlanması için ADana'da bulunan DMT tesislerinde 1 aylık bakım onarum yapma kararı aldığını bildirdi.

Söz konusu açıklamaya baktığımızda Dimetil Tereftalat üretim hattında üretime ara verildiği bildirildi. 2022 yılının ilk 9 ayında buradaki tesisin hem üretim hem satışlardaki payının yaklaşık olarak yüzde 15 seviyesinde olduğuna yer verildi.

Bakım onarımın 1 aylık süreçte tamamlanmasının planlandığı ve üretim kesintisinin ciro üzerindeki etkisinin yüzde 10 ile sınırlı kalmasının beklendiği bildirildi. Şirket bunun yanı sıra ortaklık yapısı hakkında bilgilendirme yaptı. Yapılan bildgilendirmede en son gerçekleştirilen sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilen payların hesaplara geçtiği 10 Ocak 2023 tarihinden sonra bir değişiklik yapılmadığına yer verildi. 

KAP'a bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şirketimiz hâkim ortağı ve iştirakleri ve/veya bunlarla ilişkili kişileri tarafından 12 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen ve KAP üzerinden duyurulan 2.500.000 lot satış işleminden sonra Borsada herhangi bir SASA pay alım satım işlemi gerçekleştirilmemiş olup işlem yapılması durumunda sermaye piyasası düzenlemelerine uygun olarak daha önce de açıklandığı üzere KAP üzerinden kamuya duyurulacaktır”

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç