Şanlıurfa'dan Kuduz Köpekleri Ankara'ya Getiren Kişiler Gözaltına Alındı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şanlıurfa'dan Kuduz Köpekleri Ankara'ya Getiren Kişiler Gözaltına Alındı!

Şanlıurfa'da bulunan kuduz köpekleri, toplayıp Ankara'ya getiren kişiler gözaltına alındı! İşte haberin detayları...

Haberler 10 Haz 2024 0
Şanlıurfa'dan Kuduz Köpekleri Ankara'ya Getiren Kişiler Gözaltına Alındı!

Ankara Valiliği, hastalık taşıyan köpeklerin kente getirildiğine dair iddiaların ihbar kabul edildiğini, yerleri tespit edilen hayvanların karantinaya alındığını ve köpekleri getiren kişilerin gözaltına alındığını açıkladı.

Sosyal medyada "köpekvelisiii" kullanıcı adıyla bilinen bir kişi, Şanlıurfa'daki bir barınaktan çok sayıda sokak köpeğini aracına alarak Ankara'ya doğru yola çıktığını duyurdu. Bu videonun paylaşılmasının ardından kamuoyunda "hastalık taşıyan köpeklerin Ankara'ya getirildiği" yönünde iddialar gündeme geldi.

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ

Ankara Valiliği, sosyal medyada yayılan bu iddiaları ihbar kabul ederek hızla harekete geçti. Valilik, ilgili tüm birimlerin teyakkuza geçirildiğini ve konunun titizlikle incelendiğini belirten bir açıklama yaptı.

KÖPEKLER KARANTİNAYA ALINDI

Ankara Valiliği, resmi X hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Güçleri'nin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, hastalıklı oldukları iddia edilen köpeklerin bulunduğu yerlerin tespit edildiğini duyurdu. Açıklamada, "İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

GÖZALTINA ALINDI

Açıklamanın devamında söz konusu hayvanları şehre yönlendiren ve getiren kişilerin yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda gözaltına alındığı ve haklarında yasal işlemlere başlanıldığı kaydedildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç