Şanlıurfa'da dar gelirliler için 25 bin konut yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şanlıurfa'da dar gelirliler için 25 bin konut yapılacak

Şanlıurfa'da yaşayanlar için konut açıklaması geldi. Gelen açıklamada Belediye Başkanı Beyazgül, dar gelirlilere 25 bin konut satılacağını söyledi.

Emlak 29 Kasım 2023 1
Şanlıurfa'da dar gelirliler için 25 bin konut yapılacak

Şanlıurfalılara konut müjdesi.

Şanlıurfa'dan bir son dakika haberi geldi. Belediye Başkanı yaptığı açıklamada kentin en büyük sorunlarından biri olan dar gelirlilerin konut ihtiyacı için dev bir yatırıma imza attı.

Gelen açıklamada belediye, dar gelirlilere yönelik Aşık Öğütçü Mahallesi'nde 1000 hektar üzerine konut yapımına karar verdi. Toplamda 25 bin konut yapılacağı açıklanan bölgede ilk konutların gelecek sene teslim edileceğine yer verildi. İlk olarak inşaatı başlayan 2500 konutluk Kuzey Şehir Konutları'nda ilk etapta 19 blok 300 konut teslim edilecek.

İlk etap inşaatları 2024 yılında sona ercek ve evler teslim edilecek. Daha sonra aşama aşama diğer konutlar da yapılacak. Binaların 6 kattan oluşacağı ve konutların dar gelirli ailelere satılacağı açıklandı. Satışlarda devlet bankaları ile anlaşma sağlanacak ve uygun faizli konut kredisi verilecek.

Konutlar ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Kuzey Şehir Konut Projesine başladığımızda bize bir dava açıldı. Ardından durdurma kararı alındı ama biz işlerimizi durdurmadık. İlk olarak altyapı şartlarını olgunlaştırdık. Proje alanına rahat bir şekilde ulaşım ve hizmetlerin sağlanması amacıyla bağlantı ve iç yol çalışmaları gerçekleştirdik" diyerek projede son durumu açıkladı.

2500 konutun temelinin atıldığını söyleyen Beyazgül, "Çalışmalar tamamlandığında bölge bir uydu kent niteliğinde olacak" diye konuştu. Toprak mülkiyetinin belediyeye ait olduğunu anlatan Başkan Beyazgül, "Konutları halkımıza uygun fiyattan vermek istiyoruz. Hedefimiz dar gelirli ailelerin konut sahibi olması. Devletin ilk konutunu alacak dar gelirli aileler için uygun faizli konut kredisi planı vardı. Bunu bekliyoruz" dedi.

KİMLERE KONUT VERİLECEK?

Belediye Başkanı Beyazgül, yardıma muhtaç olan dar gelirli vatandaşların konut sahibi yapılacağını söyleyerek, "Sırrın kepirler mevkiinde yardıma ihtiyacı olan aileler için 10 adet 1+1 ve 8 adet 2+1 daire yapıyoruz. Toplam 18 konut yaptık. Şu an bina inşaatımızın yüzde 90'ını tamamladık. Konutları aralık ayı içinde teslim edeceğiz" dedi. Bu konutlara en dezavantajlı ailelerin yerleştirileceğini anlatan Başkan Beyazgül, "Ben zaman zaman özellikle dar gelirli insanları ziyaret ediyorum. Bu ziyaretlerde gerçekten çok zor durumda insanların olduğunu gördük. Mesela yaşlı bir teyzemiz vardı oğlu hapse girmiş, gelini kaçmış. 70'inin üzerinde 4 torununa bakmaya çalışıyor. Ama ev perişan. Çocuklar küçük. Bunlara koli vs taşımakla olmaz. Bizim sürekli gözümüz üstünde olsun diye bu tür aileleri buraya taşıyacağız. Çocukların eğitimiyle biz ilgileneceğiz. Tüm masraflarını karşılayacağız" diye konuştu. Bu konutların çok zor durumda olan, yardıma muhtaç 18 aileye verileceğini aktaran Başkan Beyazgül, "Deprem ve pandemi olmasaydı 3-4 blok daha yapacaktık. Şimdilik 18 daire yaptık. Ama bu sosyal konutları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/ekonomi/25-bin-konutluk-dev-hamle-6723504

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Ay Önce
Sivas merkezde yapılsın dargelirli ailelere