Şanlıurfa'da 4 kişide daha kuduz çıktı: 2 mahalle karantinaya alındı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şanlıurfa'da 4 kişide daha kuduz çıktı: 2 mahalle karantinaya alındı

Şanlıurfa'dan son dakika haberi geldi. Gelen haberde 4 kişide kuduz çıktığı ve 2 mahallenin karantinaya alındığı bildirildi.

Sağlık 9 Haz 2024 1
Şanlıurfa'da 4 kişide daha kuduz çıktı: 2 mahalle karantinaya alındı

4 KİŞİDE KUDUZ ÇIKTI: KARANTİNA BAŞLADI.

Geçen günlerde Şanlıurfa Eyyübiye İlçesi'nde meydana gelen olayda bir vatandaşa sokakta köpekler saldırdı. Köpeklerin saldırdığı ve ısırdığı vatandaştan ve saldıran köpeklerden numune alındı ve köpeklerin kuduz olduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine Eyyübiye'de 2 mahallede karantina ilan edildi.

Hastalığın meydana çıktığı bölgede başıboş sokak köpeklerinin aşılı olup olmadıklarına bakılmadan hepsi toplatıldı ve aşılanmaları, hastalık var mı yok mu tespit edilmesi kararı alındı. Olay sonrası Şanlıurfa Valiliği'nden bir son dakika açıklaması daha geldi.

Gelen açıklamada Şanlıurfa'da Batıkent Mahallesi ve Payamlı Mahallesinde sonradan kuduz oldukları tespit edilen sahipsiz köpeklerin 4 kişiye saldırdığı ve onları ısırdığı bildirildi.

4 kişinin de kuduz şüphesi ile karantinaya alındığı ve tüm mahallede inceleme yapıldığı bildirildi. Valilik tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"30.05.2024 tarihinde Eyyübiye ilçesi Payamlı Mahallesi'nde, 03.06.2024 tarihinde de Eyyübiye ilçesi Batıkent Mahallesi'nde sonradan kuduz olduğu tespit edilen sahipsiz köpekler tarafından dört vatandaşımızın ısırıldığı anlaşılmıştır.

Yapılan incelemede, her iki vakada da sahipsiz sokak köpeklerinin kontrol altına alınarak tecrit edildiği, vatandaşlarımızın ise hiçbir gecikmeye meydan verilmeden tedavilerine başlandığı ve aşılarının yapıldığı tespit edilmiştir"

KUDUZ NEDİR, NASIL BULAŞIR?

Kuduz, evcil ve vahşi hayvanlarda görülen, zoonoz viral bir hastalıktır. Hastalık hem insanlar hem hayvanlar için ölümcüldür.

Kuduz belirtileri şu şekilde:

Ateş
Öksürük
Isırılan bölgede uyuşma, karıncalanma veya ağrı
Ağızda köpürme
Huzursuzluk ve saldırganlık
Baş ağrısı
Anormal davranışlar
Bilinç bulanıklığı
Mide bulantısı ve kusma
Işık korkusu
Nöbet ve koma
Hızlı nefes alma
Kas ağrısı
İshal
Halsizlik ve yorgunluk
Hiperaktivite
Yutma güçlüğü
Halüsinasyonlar
Anksiyete
Kas seğirmesi
Su içme korkusu 
Yüz felci
Uykusuzluk

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 48 Gün Önce
Uyutmaları için bir bahane daha tabi doğruysa. Eminim yapmak istedikleri vahşeti etik göstermek için bu tarz haberleri gündem yapacaklar.