Sandık görevlisi, müşahit nasıl olunur? Ücreti ne kadar? Oy ve Ötesi, Türkiye Gönüllüleri başvurusu 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sandık görevlisi, müşahit nasıl olunur? Ücreti ne kadar? Oy ve Ötesi, Türkiye Gönüllüleri başvurusu 2023

Seçimlere kısa süre kala vatandaşlar, nasıl sandık görevlisi olacaklarını araştırmaya başladı. Peki sandık kuruluna nasıl girerim? Sandık kurulu başkanı, üyeleri ne kadar para alır?

Seçim 17 Mayıs 2023 14:17 1
Sandık görevlisi, müşahit nasıl olunur? Ücreti ne kadar? Oy ve Ötesi, Türkiye Gönüllüleri başvurusu 2023

Seçimlerde nasın sandık görevlisi olunur? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar?

Türkiye 28 Mayıs tarihinde yeniden sandık başına gidecek. Bu sefer sadece iki aday seçimelrde yarışacak. Tek zarf, tek oy pusulası ile seçimler yapılacak ve Türkiye, 13. Cumhurbaşkanını seçecek. Seçimler için geri sayım devam ederken seçim günü evde oturup seçim heyecanı yaşamak yerine sandık başında seçim heyecanı yaşamak isteyenler, nasıl sandık görevlisi olacağını araştırmaya başladı. Vatandaşlar internet üzerinde sandık görevlisi nasıl olunur? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar şeklinde aramalara başladı.

Seçimlerde sandık başında sandık kurulu yer alır ve bu kurul bir başkan bir ihtiyar meclisi heyeti üyesi ve son seçimlerde en çok oy alan 5 siyasi partinin üyelerinden oluşur. Siyasi partilerin temsilcisi olmak istiyorsanız bunun için siyasi partilere başvuru yapmanız gerekmektedir. Çünkü sandıkta yer alacak siyasi parti temsilcileri, partiler tarafından YSK'ya bildiriliyor. Bunun için siyasi partilere başvuru yapmanız gerekmektedir. Bunun için bugün 17.00'a kadar müracaat edebilirsiniz. Biraz acele etseniz iyi olacak :D.

Sandık müşahiti olmak istiyorsanız seçime katılan herhangi bir partiden müşahit belgesi almanız gerekmektedir. Bu belgeyi almak için parti üyeliğinizin olmasına gerek yok. Müşahitlik için ise oy ve ötesi ile Türkiye Gönüllüleri gibi platformlara başvuru yapabilirsiniz.

Oy ve Ötesi başvuru: https://oyveotesi.org/kayit/

Türkiye Gönüllüleri başvuru: https://kayit.turkiyegonulluleri.org/

GÖREVLİ DEĞİLSENİZ BİLE KALABİLİRSİNİZ

Sandıkta görevli olmasanız bile oy sayımını vatandaş olarak takip edebilirsiniz. Bu tüm vatandaşların yasal hakkıdır. Görevlilerin işini zorlaştırmadığınız, sorun çıkarmadığınız sürece oy sayımında, tutanak doldurma sırasında salonda olabilirsiniz.

Sandık kurulu başkanı ve memur üyeleri ise, önceki seçimde kimse onlar olacak. Onun için başvuru alınmıyor.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
haksızlikama okadar sikinticek 6dan 9 10 akar kal oylarisay hertürlüsorumsuzlugucek 396tlmi bence adaletli olmali cokaz