Sanayiciler Asgari Ücrete Zam Yapılsın Dedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sanayiciler Asgari Ücrete Zam Yapılsın Dedi

Son dakika haberi: Sanayicilerden gelen son dakika açıklamasında asgari ücrete zam istendi.

Ekonomi 1 Haz 2022 10:24 0
Sanayiciler Asgari Ücrete Zam Yapılsın Dedi

Sanayicilerden asgari ücret zam talebi. Yapılan açıklamada, “ÜFE- TÜFE’nin ortalamasında çalışanlara zam yapma durumu doğdu. ‘Benim sorunum değil’ deyip kenara oturup bakmak doğru değil. Eğer sosyal yaşam dengesini kuramazsak iş farklı boyutlara gider” denildi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar bir son dakika açıklamasında bulundu. Asgari ücrete ek zam yapılmasını isteyen sanayiciler, zamlar karşısında asgari ücretin eridiğini söyledi. 

Yılın ilk 5 ayında ciddi zamlarla alım gcünün oldukça düştüğünü söyleyen Yorgancılar, “Eğer 6 aylık ve 1 yıllık orta vadeli program oluşturulursa ve orada hedeflenen işsizlik oranı, büyüme, döviz kuru gibi bilgilere yer verilirse biz de maliyetlerimizi, fiyatlarımızı ona göre belirleyebiliriz”  ifadelerini kullandı.

Açıklanan enflasyon rakamlarına da değinen Yorgancılar, “5 ayın sonunda yüzde 45 civarında olan ÜFE- TÜFE’nin ortalamasında çalışanlara bir zam yapma durumu doğdu. ‘Benim sorunum değil’ deyip kenara oturup bakmak doğru değil. Eğer sosyal yaşam dengesini kuramazsak iş farklı boyutlara gider. Bizim çözmemiz gereken konuların başında enfl asyon, hayat pahalılığı var. Gıda enfl asyonu dünyada yüzde 30 dolayında iken bu rakam bizde yüzde 89. Yüzde 89 gıda enfl asyonunun olduğu bir ortamda biz hiç mi tarım yapamıyoruz. Gıda enfl asyonu öncelikli çözmemiz gereken konulardan biri. Çünkü, asgari ücret esas buna bağlı. Yılbaşında yapılan zam maalesef erimiş durumda. Asgari ücrette bir düzenleme yapılması lazım” dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç