Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı açıkladı: KPSS'siz 550 personel alımı yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı açıkladı: KPSS'siz 550 personel alımı yapılacak

Son dakika haberi: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır yaptığı açıklamada yeni proje kapsamında 550 personel alımı yapılacağını söyledi.

İş İlanları 15 Ağu 2023 08:45 3
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı açıkladı: KPSS'siz 550 personel alımı yapılacak

Sanayi Bakanlığı açıkladı: 550 personel alımı yapılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır bir son dakika açıklamasında bulundu. Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen "Sosyal Etki Tahvili Lansman Toplantısı"na katılan Bakan Kacır, dünyanın her geçen gün dijitalleştiğini, artık iş yapış biçiminin hızla değiştiğini söyledi.

Gelecek yıllarda şimdiki meslekleden bazılarının yok olacağını söyleyen Kacır, yeni mesleklerin de hayata geçeceğini söyleyerek, "Bu değişim, handikaplarla birlikte fırsatları da beraberinde getirecek. Biz bu dönüşümü, 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmemiz, milli teknoloji hamlesi hedeflerine ulaşmamız için önemli bir fırsat penceresi olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de ortalama yaşın 33 olduğunu ve bunun büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Bakan Kacır, Türkiye'deki vizyon projelere bakıldığında hepsinin altında gençlerin imzasının olduğunu söyledi.

Geleceği meslekleri için yeni politikalar geliştirdiklerini söyleyen Bakan Kacır, "2022 ve 2023'te, bölgesel kalkınmanın öncüsü kalkınma ajanslarımızın odağını 'Genç İstihdamı' temasını belirledik. Ajanslarımız tarafından 'Genç İstihdamı' teması kapsamında yaklaşık 2,5 milyar TL tutarında destek sağladık. Yürütülen uluslararası projelerin toplam değeri 23 milyon euroya ulaştı. Gerçekleştirdiğimiz projeler ile birlikte toplam 9 bin 234 gencimizin istihdamına katkı sunduk. Projelerimiz tamamlandığında ise 71 bin 209 gencimizi istihdama kazandırmış olacağız" dedi.

Türkiye'de bir ilk olarak lansmanını yaptığımız 'Genç İstihdamı Sosyal Etki Tahvili Uygulaması: İstanbul Kodluyor Projesi', gençlerimizin istihdamını sağlamak için yeni bir uygulama başlatacaklarını söyleyen Bakan, yeni proje ile hedef grubun son 1 yılda işsiz olan 18*35 yaş grubundaki gençlerin 1 milyon 250 bin dolar bütçeli proje ile 550 kişiye iş verileceğini söyledi. Bakan açıklamasında, "Proje kapsamındaki hedef grup, son 1 yılda işsiz olan 18- 35 yaş grubundaki gençlerimiz. 1 milyon 250 bin dolar bütçeli bu proje ile 550 gencimizin bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe istihdam edilmesini hedefliyoruz. İstanbul'da pilot uygulama olarak başladığımız ilk sosyal etki tahvili uygulaması, gelecek dönemde yürüteceğimiz çalışmalara da örnek olacak. Bizler de bu doğrultuda, yakaladığımız başarı seviyesine göre farklı bölgelerde ve farklı sektörlerde etki yatırımcılığı uygulamalarını yaygınlaştırmayı planlıyoruz" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Gerçekten bu 35 yaş saçmalığı çok sıktı,35 yaşına giren ne yapsın,emekli edin o zaman, bu 35 yaş sınırının acilen 45 ile 47 arasında olması çok daha iyi olabilir... Artık şu 35 yaş sınırı bir zahmet kaldırılsın lütfen
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Neden Kpss siz. Girecek olanlarin puani olmadıgı icin mi
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Beni beklemeyin coğrafi konumumu değiştireceğim.