Samsung, Rusya'ya Yaptırım İçin Katlanabilir Telefonunun Adını Değiştirdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Samsung, Rusya'ya Yaptırım İçin Katlanabilir Telefonunun Adını Değiştirdi

Rusya Ukrayna Savaşı sonrası Samsung bir karar aldı ve Rusya'ya karşı yaptırım için bir telefonun adını değiştirme kararı aldı.

Bilim ve Teknoloji 30 Mart 2022 09:40 0
Samsung, Rusya'ya Yaptırım İçin Katlanabilir Telefonunun Adını Değiştirdi

Şubat ayının sonunda başlayan Ukrayna savaşı devam ediyor. Devam eden savaş birçok sektörde değişimlere neden oldu. Son olarak Samsung bazı düzenlemeler yaptı ve isim değiştirdi.


Bir aydan fazladır devam eden savaş , Rusya'nın işgal girişimi , topla tüfekle saldırması sonrası tüm dünyada dengeler bozuldu. Rusya'ya yönelik yaptırımlara bir yenisi daha eklendi ve Güney Koreli teknoloji devi Samsung yeni bir yaptırım uygulama kararı aldı.


Rus askerlerinin araçlarında Z harfi sıkça kullanılıyor. İlk başta bu harfin, ibarenin ne anlama geldiği anlaşılmamıştı. Hatta bazı iddialar da gündeme gelmişti. Bunun üzerine Samsung, katlanabilir telefonlar için kullandığı Z harfini kaldırma kararı aldı. Samsun aldığı bu karar doğrultusunda Letonya, Litvanya ve Estonya'da internet siteleri güncellendi ve güncelleme sonrası katlanabilir ekranlı telefonlarda Z kaldırıldı. Ancak bu değişiklik, şimdilik küresel çapta genişlemedi. Savaşın devam ettiği Ukrayna'da henüz bu kaldırılmadı. Sadece bu ülkelerde uygulanmaya başladı.


Önümüzdeki günlerde diğer ülkeler için de düzenleme bekleniyor.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç