Şaka Değil Gerçek: Volkswagen Polo'ya 96 Bin TL Zam Geliyor: İşte Nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şaka Değil Gerçek: Volkswagen Polo'ya 96 Bin TL Zam Geliyor: İşte Nedeni

Son dakika haberi: Volkswagen Polo'ya yüksek bir zammın yolda olduğu açıklandı. İşte zammın nedeni.

Taşıt 19 Kasım 2022 08:27 0
Şaka Değil Gerçek: Volkswagen Polo'ya 96 Bin TL Zam Geliyor: İşte Nedeni

Flaş: Polo'ya 96 bin lira birden zam gelebilir.

Volkswagen'in en ucuz arabası olan Polo modelinin yeni emisyon kuralları nedeniyle bazı parçalarında değişiklik olacağına yer verildi. Yapılacak değişiklikler nedeniyle araçta ekstra masraf olacağı ve aracın fiyatının 5 ibn Euro civarında zamlanacağı bildirildi.

Almanya merkezli otomotiv devi VW, geçen gün tek depo ile 2 bin kilometre yol alabilecek hidrojen ytakıtlı araba üzerinde çalışmalara başladıklarını dünya kamuoyuna açıklamıştı. Aynı zamanda elektrikli araba markası olan Scout 'un ilk aracının görselini de paylaşan Volkswagen'den üzen bir son dakika haberi geldi.

Tüm dünyada en çok satan araçlar arasında yer alan Polo hakkında bugün bir açıklama geldi. Açıklamada Polo'nun fiyatına yakın zamanda büyük bir zam geleceğine yer verildi. Autocar'da yer alan habere göre şirketin Ceo'su Thomas Schafert, getirilen yeni Euro 7 emisyon kurallarından kaynaklanan durum için Polo'nun bazı donanımlarının güncellenmesi gerektiğini ifade etti ve Polo'nun yeni emisyon kurallarını karşılamasını ve bu sayede elektrikli arabalara geçiş aşamasında Polo satışlarının şirkete finansman olmasını umuyor.

Geçen gün çıkan yeni emisyon kuralları ise bu hedefi biraz zora sokmuş oldu. Polo'nun yeni çıkan emisyon kurallarını karşılayamaması yüzünden bazı donanımların değişmesi gerektiği ve söz konusu değişim nedeniyle araçların fiyatının 5 bin Euro seviyesinde artacağına yer verildi.

Şirketin CEO'su Schafer yaptığı açıklamada yeni emisyon kurallarına göre küçük otomobillerin ciddi anlamda zorlandığını ve bu yüzden yakında tüm markaların küçük m otorlu araçlarının fiyatlarına yüksek zamlar geleceğini bildirdi.

KÜÇÜK ARABA ALMAK HAYAL OLACAK

Söz konusu kurallar nedeniyle tüm küçük arabalara yükske oranda zamlar geleceğini söyleyen Schafer, bundna sonra küçük araba almanın oldukça zor olacağını söyledi. Fiyat değişimlerinin 3 bin ile 7 bin Euro arasında değişeceğini bildiren Schafer, zammın ne zaman olacağı konusunda bir bilgi vermedi.

Söz konusu zammın ne zaman geleceği konusunda henüz bir tarih verilmedi. Ancak yeni emisyon kurallarına göre üretilecek Polo'ların gelecek seneden itibaren satışa çıkacağı , bu nedenle yeni Polo'ların yüksek fiyata satılabileceğine yer verildi.

POLO FİYATLARI ŞİMDİ NE KADAR?

Kasım ayının başında yapılan 10 bin liradan fazla zamla birlikte Volkswagen'in Polo modelinin yeni fiyatları şu şekilde oldu:

Model:  Polo 1.0 80 PS Manuel

  • Donanım: Impression
  • Güncel Fiyatı: ₺504,600.00    

Model: Polo 1.0 TSI 95 PS Manuel 

  • Donanım: Life 
  • Güncel Fiyatı:₺554,900.00    

Model: Polo 1.0 TSI 95 PS DSG

  • Donanım: Life
  • Güncel Fiyatı:₺599,100.00    

Model: Polo 1.0 TSI 95 PS DSG

  • Donanım:  Style
  • Güncel Fiyatı:₺691,600.00

Bu modellere gelecek zamla birlikte diğer i20, Fabia, Clio, Corsa gibi araçlara da zama gelebileceği aktarıldı. Zamlı fiyatlar geldiğinde finans7 olarak takipçilerimize aktaracağız.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç