Sahra Çölü'nden Türkiye'ye Devasa Toz Bulutu Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sahra Çölü'nden Türkiye'ye Devasa Toz Bulutu Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve Sahra Çölü'nden ülkemize toz bulutu geldiğine yer verildi.

Haberler 15 Nisan 2022 20:31 0
Sahra Çölü'nden Türkiye'ye Devasa Toz Bulutu Geliyor

Türkiye'ye Sahra Çölü'nden büyük bir toz bulutu geliyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve Türkiye'nin büyük bir toz bulutunun etkisi altında kalacağına yer verildi. Konu ile ilgili bilginin alındığı Avrupa Uzay Ajansı, söz konusu toz bulutunun Türkiye 'nin yanı sıra Yunanistan, İtalya ve Kıbrıs'ı etkisi altına alacağını söyledi. Bu konuda uyarı yapan Ajans, etkinin birkaç gün süreceğini söyledi.


Avrupa Uzay Ajansı'ndan ülkemizle ilgili yapılan son dakika uyarısında Sahra Çölü'nde başlayan fırtına nedeniyle oluşan toz bulutuna dikkatler çekildi. Ajans yaptığı açıklamada ülkemizin bu toz bulutundan süre içinde etkileneceğini söyledi. Söz konusu bulutun bugün Akdeni havzasına doğru yola çıkacağı ve buradan sonra Yunanistan ve İtalya'ya gideceği öğrenildi.


Söz konusu uyarı sonrası Meteoroloji Genel Müdürlüğü harekete geçti ve dikkat edilmesi gereken illeri kamuoyu ile paylaştı ve bu illerde yaşayan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Söz konusu duruma göre ülkemize doğru hareket eden toz bulutu nedeniyle bir badire yaşanmayacağı öğrenildi. Ancak birkaç gün boyunca kapalı havanın ve rüzgarlı havanın etkisini göstereceği öğrenildi.


Toz bulutu nedeniyle ülkemizde ciddi bir hava değişiminin beklenmediği açıklanırken sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği öğrenildi. Toz bulutları birkaç gün boyunca ülkemizi etkisi altına alacak. Zaman zaman sert rüzgarların esebileceği bildirilirken toz bulutunun daha sonra batı illere giderek oradan Yunanistan ve İtalya'ya gideceği öğrenildi.


Hava durumunu da kamuoyuna açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Ağrı, Van ve Hakkâri çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, yüksek kesimlerinin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile iç kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor."


Edinilen bilgilere göre sıcaklıkların ülkemizde kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer illerde ise sıcaklıkların değişmeyeceği öğrenildi. Toz bulutunun ise ülkemizde 2 gün etkisini sürdürmesi bekleniyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç