Sahibinden.com Birçok İlanı Yayından Kaldırdı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sahibinden.com Birçok İlanı Yayından Kaldırdı

Son dakika haberi: Sahibinden .com tarafından yapılan açıklamada birçok ilanın yayından kaldırıldığına yer verildi.

Taşıt 16 Eylül 2022 12:51 1
Sahibinden.com Birçok İlanı Yayından Kaldırdı

Sahibinden bir açıklama yaptı ve birçok ilanı kaldırdığını duyurdu.

Taşıtta beklenen düzenleme geldi. Gelen açıklamada motorlu kara taşıtı ticaret ine ilişkin düzenleme sonrası sitede gerekli düzenlemelerin yapıldığına yer verildi. Açıklamada ticarette şeffaflığı arttırmak adına ve 2. el araba alımı satımında tüketicinin haklarını korumak için gelen uygulamanın yürürlükte olduğuna yer verildi.

Sahibinden.com adlı siteden yapılan açıklamada, galerici olarak tanımlanan motorlu kara taşıtı ticareti ile uğraşan kişilerin verdikleri ilanların 6 ay ve 6 bin km şartı taşımayanların yayından kaldırıldığına yer verildi. 

Artık bu firmalar araç ilanı verdiklerinde sadece ikinci el seçebilecek ve kilometreyi de en az 6 bin km olarak işaretleyecek. 

sahibinden.com Üst Yöneticisi (CEO) Burak Ertaş'ın açıklamasına baktığımızda,  "Ticaret Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen düzenlemeleri dikkatle izleyerek bu alandaki yeni düzenlemeleri hayata geçireceğimizi daha önce duyurmuştuk." denildiği görüldü.

15 Eylül itibarıyla düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile siteyi yenilediklerini söyleyen  Ertaş, "Bu kapsamda, yetkili bayii tarafından satışa sunulmayan ve 6 bin km'den daha az km'si olan ilanları 15 Eylül 00:00'da kurallara uymadığı için yayından kaldırdık. Bu değişiklikler ile kullanıcılarımızın araç alım satım deneyimlerini daha da şeffaf hale getireceğimize inanıyoruz." dedi.

Söz konusu düzenleme gelecek sene 1 Temmuz tarihine kadar geçerli olacak ve galericiler aldıkları sıfır aracı 6 ay ve 6 bin km geçmeden satamayacak.

Sizce bu yeni uygulama nasıl oldu iyi mi kötü mü? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İlanların çoğu 6010-6100 km arası bu kadar tesadüfde ne bileyim..