Sahibinden Satılık Futbol Takımı: Liverpool Satışa Çıkarıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sahibinden Satılık Futbol Takımı: Liverpool Satışa Çıkarıldı

Liverpool satılıyor. Gelen son dakika açıklamasında Fenway Sports Group, 4 milyar Sterlin'e takımı satışa çıkardı.

Spor 9 Kasım 2022 20:01 0
Sahibinden Satılık Futbol Takımı: Liverpool Satışa Çıkarıldı

Son dakika: İngiltere'nin dev kulübü Liverpool satılığa çıktı. Sahibinden satılık takım :)

Fenway Sports Group adlı kuruluş, İngiltere'nin dev futbol kulübü Liverpool için 4 milyar sterlinlik para istediğini açıkladı. Bu açıklama sonrası MMA dövüşçüsü Conor McGregor bir açıklama yaptı ve takımı almakla ilgilendiğini söyledi. 

2011 yılında ortağı olduğu Maverick Carter ile birlikte Liverpool adlı tkaımın yüzde 2'lik hissesine 4.7 milyon sterlinlik para ödemesi yapan Lebron James'in bu ortaklıktan getisi 35 milyon sterlin oldu. Lebron, elinde Liverpool hisselerini hala bulunduruyor ve bunun ücreti 39 milyon sterlin.

LİVERPOOL'UN YILLIK GELİRİ NE KADAR?

Forbes tarafından açıklanan rakamlara baktığımızda Liverpool'un değerinin 3.56 milyar sterlin seviyesinde olduğu biliniyor. Yine aynı dergiye göre Liverpool yıllık 539 milyon sterlin gelir elde ediyor. Liverpool'un sahibi FSG ise 4 milyar sterlinlik ücret istiyor.

2010 YILINDA SATIN ALMIŞTI

Liverpool'u 2010 senesinde satın alarak bünyesine katan FSG yaklaşık olarak 300 milyon sterlin ödemişti.

MMA DÖVÜŞÇÜCÜ TALİP OLDU

Gelen son dakika açıklamasında İrlandalı MMA dövüşçüsü Conor McGregor, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Liverpool'un satın alınmasıyla ilgilediğini belirtti.

McGregor, sosyal medya üzerinden yayınladığı gönderisine yorum yapan bir takipçisinin, 'Liverpool'u satın al' şeklindeki gönderisini alıntılayarak, "Bunu sevdim! Haberi duyar duymaz bilgi istedim" ifadelerini kullandı.

NTV Spor'un İngiliz basınından aktardığına göre, Conor McGregor'ın tek başına Liverpool'u satın almaya yetecek maddi gücü yok. Ancak ünlü dövüşçü yatırımcılarla birlikte böyle bir şeyi gerçekleştirebilir.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç