Şahan Gökbakar'dan KYK Kredi Faizi Tepkisi! Yapılandırma Değil, Silmeniz Lazım...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şahan Gökbakar'dan KYK Kredi Faizi Tepkisi! Yapılandırma Değil, Silmeniz Lazım...

KYK kredi faizlerine tepki çığ gibi büyüyor! KYK kredi faizlerine bir tepkide Şahan Gökbakar'dan geldi.

Haberler 17 Tem 2022 16:22 0
Şahan Gökbakar'dan KYK Kredi Faizi Tepkisi! Yapılandırma Değil, Silmeniz Lazım...

KYK kredi faizlerine tepki çığ gibi büyüyor! KYK kredi faizlerine bir tepkide Şahan Gökbakar'dan geldi.

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, ana paranın üzerine eklenen fahiş faiz oranları nedeniyle tepki çeken KYK borçlarıyla ilgili olarak, "Bu KYK borçlarını yapılandırma falan değil, silmeniz lazım. Akıl almıyor, vicdan kabul etmiyor" dedi.

Gökbakar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bu KYK borçlarını yapılandırma falan değil, silmeniz lazım. Somali'ye 1 milyar dolar, sığınmacıya 40 milyar dolar, iş insanının vergi borcunu sil 1 milyar dolar... Ama 27 bin TL verdiğin üniversite öğrencisinden, kendi evladından, faizle 70-80 bin TL iste! Akıl almıyor, vicdan kabul etmiyor. Borçların silinmesi derken ana paradan bahsetmiyorum tabii ki... Faizin silinmesinden bahsediyorum. 27 bin TL ana kredinin, geri alınırken faizle 80-90 bin TL olması olacak şey değil..."

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAYACAK

Kabine toplantısı 18 Temmuz'da yapılacak ve KYK borçları ile ilgili düzenleme açıklanacak. Erdoğan geçtiğimiz gün ki açıklamasında, "Hayat pahalılığı olarak elbette sıkıntılar yaşıyor. Ama hiçbir sorunumuz kalıcı değildir. Bay Kemal, KYK ile ilgili açıklama yaptı. İlk Kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklama yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta daha ileri gidiyoruz, enflasyona da kurban etmeyiz. Milletimizin sıkıntılarını en iyi biz biliyoruz Bay Kemal biz." demişti.

“SOMUT VE GERÇEK ÇÖZÜMLER BEKLİYORUZ”

Toplantı öncesi “KYKlılarKabinede” sosyal medya etiketinde binlerce paylaşımda bulunan öğrenciler, “Somut ve gerçek çözümler bekliyoruz” diye seslendi.

“KREDİMİZİN AFFOLMASINI İSTİYORUZ”

Bazı öğrenciler ise KYK borçlarıyla ilgili yaşadığı sorunları şöyle anlattı:

-“25 bin liralık borcum 75 bin oldu nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum! Gelecek kaygısı yaşıyorum. Kredimin affolmasını istiyorum.”

-“Okurken aldığım kredi iş bulma sürecinde icralık oldu. Aileme bakmak için girdiğim fabrikadaki maaşımın 4’te 1’i bu borca gidiyor. Ne kendim geçinebiliyorum ne de aileme destek olabiliyorum. Milyonlarca KYK borçlusu gibi mağdurum. Biz bu borçları ödeyemiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK borçları ile ilgili açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç