Sağlık-Sen'den Sözleşmeliye Kadro Açıklaması! Sağlık'ta Sözleşmeliye Kadro Gelecek Mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık-Sen'den Sözleşmeliye Kadro Açıklaması! Sağlık'ta Sözleşmeliye Kadro Gelecek Mi?

Kabine Toplantısında gündeme gelecek sözleşmeliye kadro düzenlemesinde milyonlarca vatandaş gelecek güzel haberi beklerken Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'tan bir son dakika açıklaması geldi.

Çalışma Hayatı 28 Kasım 2022 16:01 0
Sağlık-Sen'den Sözleşmeliye Kadro Açıklaması! Sağlık'ta Sözleşmeliye Kadro Gelecek Mi?

Son dakika haberi... Sözleşmeli personel düzenlemesinde kritik gün! Kabine Toplantısında gündeme gelecek sözleşmeliye kadro düzenlemesinde milyonlarca vatandaş gelecek güzel haberi beklerken Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'tan bir son dakika açıklaması geldi. İşte haberin detayları....

Antalya'da Genişletişmiş Eğitim Toplantısı'na katılan Semih Durmuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“ÖNEMLİ BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ”

Semih Durmuş, sözleşmeli statüsünde 600 bine yakın çalışanın olduğunu söyledi. Bu sözleşmeli çalışanların kadroya geçmeleriyle alakalı önemli bir süreci yaşadıklarını dile getiren Durmuş, "Sözleşmeli çalışan arkadaşlarımızın kadroya geçmeleriyle alakalı gerekli yasal düzenleme yapılacak. Buna maliyetsiz memnuniyet diyoruz. Zaten bu arkadaşlarımız kamu hizmeti veriyor ama sözleşmeli statü çalışıyorlar." dedi.

KAPSAYICI OLMALI

Yapılacak düzenlemenin kapsayıcı olması gerektiğini belirten Durmuş, "Emek verenler arasında kadrolu istihdam modeli mutlaka hayata geçirilmeli. Öbür türlü ayrımcılık yapılmış oluyor. Sözleşmeli istihdam modeli, sorun üreten bir model. Bu da doğal olarak çalışanları olumsuz etkiliyor. Halihazırda çalışan sözleşmeliler bir an önce müjdeli haber bekliyor" sözlerini kullandı.

Sözleşmeli çalışanların birtakım hak mahrumiyetleri yaşadıklarını vurgulayan Durmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu konuda son dönemde hassasiyetle çalışmalar yaptığına inandığını ifade etti.   

SÖZLEŞMELİYE KADARO NE ZAMAN ÇIKACAK?

Sözleşmeliye kadro ile ilgili son dakika açıklaması bugün Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Müjde geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç