Sağlıkçıya var, Öğretmene neden yok: Deprem illerindeki öğretmenlerin tayin kapsamı genişletilmeli
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlıkçıya var, Öğretmene neden yok: Deprem illerindeki öğretmenlerin tayin kapsamı genişletilmeli

Sağlıkta tüm sağlıkçılara tayin hakkı verilirken MEB'de öğretmenlere tayin hakkının oldukça sınırlı tutulması tepki çekti.

Çalışma Hayatı 24 Şubat 2023 22:50 1
Sağlıkçıya var, Öğretmene neden yok: Deprem illerindeki öğretmenlerin tayin kapsamı genişletilmeli

Derpem illerinde görev yapan öğretmenler için yayınlanan kılavuza tepki. Kapsam çok dar kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi ve MEB, deprem illerinde tayin bekleyen öğretmenlere 3. mazeret tayini hakkı verileceğini söyledi. Bu hak, deprem bölgesinde yaşayan öğretmenleri heyecanlandırırken bugün yayınlanan başvuru kılavuzunda kapsamın çok dar tutulması tepki çekti.

Eğitim Sen Hatay Şubesi Yürütme Kurulu bu duruma tepki gösterdi ve "Yüzlerce eğitim emekçisi hiçbir şey yaşamamış gibi nasıl eğitim-öğretim faaliyeti sürdürecek?" sorusunu sordu.

Eğitim Sen Hatay Şubesi Yürütme Kurulu'nun konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"MEB’in yaptığı her açıklamada,gönderilen yazılarda deprem bölgemizdeki yurttaşların,eğitim emekçilerinin,öğrencilerimizin yaşadığı acılardan,yıkımlardan,gerçeklikten uzak açıklamalar yapıldığını görüyoruz. Depremin yaşattığı kayıpların,acıların,kaygıların yaşanılan artçılarla,depremle katlanarak arttığı günlerde deprem hiç yaşanmamış gibi gerçeklikten uzak açıklamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Bugün 'OHAL ilan edilen illerdeki personelden eşini veya çocuğunu deprem nedeniyle kaybedenler ile kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin (eş,çocuk,anne,baba)bulunduğu ilde tedavisi mümkün olmadığını belgelendirenler,yer değiştirme başvurusu yapabilecek' açıklaması yapılmıştır"

ÖĞRENCİLER NASIL OKULA GİDECEK?

Deprem bölgesinde çocukların psikolojisinin kötü etkilendiğinin belirtildiği açıklamada, "Deprem bölgesi özelde de ilimiz Hatay’da her ev taziye evi haline gelmişken,evi yıkılan,hasarlı olan,barınma sorunu ve deprem travması yaşayan yüzlerce eğitim emekçisi varken deprem bölgesindeki eğitim emekçilerine verilen üçüncü mazeret tayininin kapsamı son derece sınırlı ve yetersizdir" denildi.

Açıklamada MEB'e şu sorular soruldu:

Evi yıkılan,hasarlı olan hala barınma sorunu yaşayan bir eğitim emekçisi nasıl yaşamını sürdürecek?

Yaşadığı yıkımla,kayıplarla deprem travmasını yaşayan yüzlerce eğitim emekçisi hiçbir şey yaşamamış gibi nasıl eğitim-öğretim faaliyeti sürdürecek?

Okulların deprem güvenliğine ilişkin en ufak bir açıklama,çalışma yapılmamışken öğretmenler,öğrenciler nasıl okullara çağrılacak?

Çadır,çadırkent sorunları depremin yaşandığı günden bugüne çözülmemişken eğitim-öğretim nasıl,hangi koşullarda sürdürülecek?

MEB'İN BİR PLANI YOK

MEB'in duruma dair bir planı olmadığını bildiren Eğitim Sen Hatay Şubesi Yürütme Kurulu, "Depremde kaybettiğimiz eğitim emekçisi, öğrenci sayısı nedir,bu konuda dahi hiçbir açıklama yapılmamışken,öğrencilerimizin, eğitim emekçilerinin temel gereksinimleri dahi karşılanmamışken ve büyük acılar, travmalar yaşamaya devam ederken, en çok ihtiyaç duydukları psikolojik destek iken ve MEB’in bu yaşanılanlara dair bir planlaması yokken yapılan bu açıklama bakanlığın yaşadığımız gerçeklikten ne denli uzak olduğunun göstergesidir. Deprem bölgesindeki tüm eğitim emekçileri idari izinli sayılmalıdır.Öğretmen atamaları bir an önce yapılmalıdır. Depremde hayatını kaybeden eğitim emekçilerinin,öğrencilerimizin sayısı açıklanmalıdır" dedi.

ÖĞRETMENLER DE TAYİN BEKLİYOR

Yayınlanan kılavuzun kapsamının çok dar olması tepkilere neden olurken öğretmenler, deprem illerinde yaşayanlara tayin hakkının kapsamının genişletilmesi gerektiğini söylüyor. MEB'in bu konuda düzenleme yapması bekleniyor.

SAĞLIKTA OLDU, MEB'DE NEDEN OLMASIN

Sağlık Bakanlığı bugün yayınladığı duyuruda herhangi bir şart olmadan tüm başvuruları alırken MEB'in öğretmenlerde sadece 2 durumda tayin olacağını bildirmesi tepkilere neden oldu.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Sağlıkçı değilim ama sağlıkçılar gece gündüz insanların sağlığı için çalışıyor ya siz ne yapıyorsunuz öğretmenler hafta sonu tatil yazın tatil deprem oldu tatil corona oldu tatil ama bu kadar tatil yapmanıza rağmen maaş almaya devam ediyorsunuz birde sağlıkçıyla kendinizi kıyaslıyorsunuz dahası yetiştirdiğiniz nesilde ortada siz hangi yüzle başka meslek guruplarıyla kendini kıyaslıyorsunuz.