Sağlık Yönetimi ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları atama bekliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Yönetimi ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları atama bekliyor

Sağlık Yönetimi ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları atama bekliyor. 150 binden fazla gencin sesi artık duyulmalı.

Sağlık 15 Ara 2022 21:05 4
Sağlık Yönetimi ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları atama bekliyor

Sağlık Yönetimi ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları atama bekliyor.

Finans7'ye ulaşan sağlık yönetimi ve sağlık kurumları işletmeciliği mezunları atama taleplerini iletti. Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda adayların taleplerini dile getirdik. İşte talepleri:

"Yıllarıdır mağdur edilen bir bölümün mezunları hakkında sizden bir ricamız olacak.Bizler Sağlık Yönetimi ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları olarak 100 bini aşkın mezun sayımız ile yıllardır atama beklemekteyiz. Sağlık Bakanlığının son yaptığı alımda tarafımıza verilen sayı yeterli olmadığı gibi meslek tanımımız da yapılmadığından atanan mezunların ne iş yapacağı belirsizliğini korumaktadır. Ümitsizliğe kapılan ve yıllardır atama bekleyen gençler olarak 400 sayısı 100 bini aşkın mezuna istinaden telkin edici bir sayı olmamıştır. Ayrıca sağlık kurumları işletmeciliği ön lisans bölümüne de hiç kontenjan verilmemiştir. Bakanlığa 18 Aralık 2020'de sunduğumuz meslek tanımı çalışması sonuçlanmamış fakat bu süre içerisinde bölüm örgün, aöf ve lisans tamamlama olarak mezun vermeye devam etmiştir. Çalışmayı sunduğumuz andan itibaren yaklaşık 40.000 kişi mezun oldu fakat atamada ayrılan kontenjan sadece 400 olmuştur. Bölüm mezunu olarak meslek tanımımızın bir an önce yapılıp bölümün nitelik kodunun kadro cetveline eklenmesini ve Sağlık Bakanlığı alımında en az 5000 kontenjan verilmesini talep ediyoruz. Ülkemize fayda sağlamak isteyen gençler olarak işimizin başında olmak istiyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanımızın 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Gününe Sağlık Yönetimi lisans ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği ön lisans bölümünün meslek görev tanımının ve adil atama yapılması için siz duyarlı gazeticilerden ricamız bölümün 150 bin gencinin haklı talebini bakanımıza iletmeniz ve bakanımızın bizim bölüm ile ilgili müjdeli bir konuşma yapmasına vesile olmanızdır."

Siz de aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazın.

Atama müjdesi geldiğinde haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
60 yıl önce sağlık Bakanlığı tarafından kurulan okula yine sağlık Bakanlığı sahip çıkmalı ve kendi kadro unvanı ile atamaları yapılmalıdır...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sesimizi duyurmak için bize yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sağlık yönetiminin mağduriyetini duyurdugunuz için teşekkür ederiz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sağlık Yönetimi lisans ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği ön lisans mezunlarının mağduriyetlerini dile getirdiğiniz için teşekkür ederiz.