Sağlık Yönetimi ve Sağlık Kurumları işletmeciliği atama talebi mecliste
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Yönetimi ve Sağlık Kurumları işletmeciliği atama talebi mecliste

CHP'li Suat Özcan yaptığı son dakika açıklamasında sağlık yönetimi ve sağlık kurumları işletmeciliği mezunlarının sesi oldu.

Sağlık 18 Ocak 2023 15:48 0
Sağlık Yönetimi ve Sağlık Kurumları işletmeciliği atama talebi mecliste

Sağlık yönetimi ve sağlık kurumları işletmeciliği mezunları atama bekliyor.

CHP Muğla Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Suat Özcan yaptığı son dakika açıklamasında sağlık yönetimi ve sağlık kurumları işletmeciliği mezunlarının atama taleplerini dile getirdi. Özcan Genel Kurulda söz aldı ve önemli ifadeler kullandı.

Özcan meclis genel kurulunda yapıtğı açıklamada adayların atama taleplerini, "Lisansta sağlık yönetimi ve ön lisansta sağlık kurumları işletmeciliği bölümü 146 üniversitede bulunmaktadır. Ayrıca bölüm açık öğretimde ve lisans tamamlama da var olup toplamda mezun sayısı 100 binin üzerindedir. Bu bölümden mezun olanlar yıllardır atama beklemektedirler. Mezun olanlar, son on beş yıldır yeterli atama yapılmadığını bizlere iletmektedirler. Mevcutta, Sağlık Bakanlığı son alımında sadece 400 kontenjan vermiştir, verilen bu kontenjan da unvanla değil, büro personeli adı altında verilmiştir. Bölümde 100 binden fazla mezun olduğu için bu 400 sayısı hem yetersiz hem de unvan üzerine değildir. Sağlık yönetimi bölümü, 1960 yılında Sağlık Bakanlığı ihtiyaçları doğrultusunda kurulan bir bölümdür ancak sağlık kurumları işletmecilerine ön lisans bölümünde hiç kontenjan verilmemiştir. 2000 yılında sadece 4 üniversitede var olan bölüm, şu an 146 üniversitede bulunmakta ancak istihdam sağlanamamaktadır. 100 binler mağdurdur, seslerinin duyulmasını istiyorlar" ifadeleri ile aktardı. 

Kadın erkek atama bekleyenler bu sayfada >>>  TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç