Sağlık Personellerinin Promosyonları İçin Yeni Açıklama ve Çağrı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Personellerinin Promosyonları İçin Yeni Açıklama ve Çağrı

Sağlık personellerinin promosyon ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Türk Sağlık Sen'den kritik çağrı geldi.

Çalışma Hayatı 19 Kasım 2022 11:38 0
Sağlık Personellerinin Promosyonları İçin Yeni Açıklama ve Çağrı

Sağlık Bakanlığı promosyonları hakkında son dakika açıklaması geldi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı son dakika açıklamasında sağlık bakanlığı personellerinin promosyonlarına değindi. Kahveci yaptğı açıklamada promosyonların makul bir düzeye gelmesi gerektiğini söyledi ve "Kamu çalışanlarının en önemli beklentilerinden birisi promosyon anlaşmalarının makul bir düzeyde yapılması ve ödemelerin tek seferde olmasıdır. Nitekim çalışanları memnun eden bizimde sendika olarak müdahil olduğumuz böyle anlaşmalar yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Kahveci sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık Bak. personeli içinde bu türden bir anlaşmanın yapılması bizim olmazsa olmazımızdır. Fakat Sağlık Bakanlığı promosyon ihale süreci ile ilgili net bilgilendirmenin yapılmaması, ortalıkta dolaşan iddiaların hayli çoğalması çalışanları endişe ve karamsarlığa sevk etmektedir

Günümüz şartların altında ve yapılan diğer promosyon anlaşmalarından düşük bir anlaşmayı Türk Sağlık-Sen olarak kesinlikle kabul etmeyeceğimizi, Bakanlığında bu konuda aynı tavrı göstererek bankaları zorlaması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz.

Promosyon anlaşması yapmış olmak için değil, çalışanların ekonomilerine önemli bir katkı sunabilmek için imza altına alınmalı ve süreç daha fazla uzatılmamalıdır. Ayrıca ihale sürecinin her aşaması ile ilgili çalışanlar mutlaka bilgilendirilmelidir.

Türk Sağlık-Sen olarak promosyon süreci ile ilgili hem bakanlığa başvuru yapmış, hem de şubelerimiz tarafından çalışanların dilekçeleri alınarak il sağlık müdürlüklerine teslim edilmiştir. Süreci takibimiz ve görüşmelerimiz devam etmektedir.

Sağlık Bakanlığı bir an önce bilgilendirmeler yaparak promosyon sürecini belirsizlikten kurtarmalı ve çalışanları memnun edecek anlaşmayı imzalamalıdır"

PROMOSYON AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Sağlık Bakanlığı'nın bu çağrılara kayıtsız kalmaması ve promosyon anaşmasını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç