Sağlık Personellerinin Maaş Zammında Detaylar Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Personellerinin Maaş Zammında Detaylar Açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık personellerine gelecek maaş zammı hakkında açıklama geldi. Detaylar belli olmaya başladı.

Çalışma Hayatı 6 Mayıs 2022 14:04 0
Sağlık Personellerinin Maaş Zammında Detaylar Açıklandı

Sağlık personellerine maaş zammı geliyor.

Sağlık personellerinin beklediği maaş zammı açıklaması geldi. A Haber, söz konusu düzenlemenin detayları hakkında bilgi verdi. Söz konusu haberde konu ile ilgili şu ifadeler yer aldı: 

"Beklenen düzenleme duyuruldu. Önümüzdeki dönemde, daha doğrusu Mayıs ayı içerisinde MEclise gelmesi bekleniyor. Biraz daha detaylandıralım. Özellikle maaş ödeme sistemleri ve mali haklar noktasında bir iyileştirme sağlanması bekleniyor. Tabi kimler için : Sağlık çalışanları için.

Bu kapsamda 4 başlıkta sıralayabiliriz düzenlemeyi. Öncelikle tabip ve tabip dışı personelin sabit ek ödemelerinin merkezi yönetim bütçesine alınması sağlanarak görev aylıkları tek bir bordro ile ödenecek bu düzenleme ile. Yine bu uygulama üniversite hastaneleri için de hayata geçirilecek. Bunun yanı sıra döner sermayeden ödeme yapılmayan hastane kalmayacak. Sağlık Bakanlığı döner sermaye dağıtım sistemi daha etkin hale getirilecek. Yine tabip ve tabip dışı personelin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacak. 

Merkezi yönetim bütçesinden performans ödemeleri için ilave kaynak aktarılacak. Bunun için. Beklenen haber 3600 ek göstergeye ilişkin de yapılacak düzenleme sonrası tabiplerin bordroya tabi maaşları dikkate alınarak yine emekli olduktan sonraki maaş kayıpları telafi edilecek ve emekli aylıklarında iyileştirme yapılacak. Tabi başta hemşire olmak üzere diğer sağlık lisansiyerleri de 3600 ek gösterge içerisine alınacak. "

Söz konusu düzenleme önümüzdeki haftalarda meclis gündemine gelecek. Zam düzenlemesinden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç