Sağlık Personellerine Maaş Zammı İçin Kritik Gün Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Personellerine Maaş Zammı İçin Kritik Gün Geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Mustafa Elitaş arasında , sağlık personellerine zam için kritik bir görüşme yapılacak.

Çalışma Hayatı 23 Mayıs 2022 15:06 0
Sağlık Personellerine Maaş Zammı İçin Kritik Gün Geldi

Sağlık personellerine maaş zammı için kritik görüşme günü belli oldu.

Adeta yılan hikayesine dönen sağlık personellerine maaş zammı için son dakika haberi geldi. MEclis kulislerindne alınan son dakika bilgisine göre sağlık personellerinin maaşlarına yapılacak zam için Bakan Fahrettin Koca ile AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın bir görüşme yapacağı öğrenildi. 

DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?

Geçen ay bir açıklama daha yapan Elitaş, "Bütçe dengeleri çerçevesinde bunu hayata geçirmek için gayret ediyoruz. İlk anda ki yapılan biraz yanlış anlamaydı. Sanki en yüksek rakam 5 bin TL, en düşük rakam 2.5 bin TL gibi bordro ücretlerinde bir artış ortaya çıkacaktı. O artışı zam diye anladılar. Şimdi onu farklı bir şekilde düzenleyip Mayıs ayı içerisinde bunu gerçekleştiririz. Kanun olmadan da yapılan bir düzenleme vardı. Bizimle beraber çalışma bakanımız, hazine bakanımız ve sağlık bakanımızla yaptığımız toplantıda yasal düzenlemeye ihtiyaç duymadan bir iyileştirme yapılması konusunda mutabık kaldık. Bu devreye girebilir. Yasal düzenlemeye yapılması gereken kısım da Mayıs ayı içerisinde gerçekleşir" demişti.

BAKAN KOCA AÇIKLAMIŞTI

Bakan Koca geçen haftalarda Twitter'da yaptığı açıklamada, " 73.965 SAĞLIK ÇALIŞANI bayram tatilinde, ülkenin dört bir yanında görev başındaydı. Nöbetçi olanlardan bir kısmı göreve nöbet sonrası da devam etti. Böyle kaç meslek grubu var? İtibar ve emeğin daha iyi maddi karşılığı sağlık çalışanının hakkı. Sonuç çok yakın." demişti.

Bakan Koca'nın bu açıklamasına bakacak olursak sadece hekimlere değil diğer sağlık personellerine de zam geleceği görülüyor.

KRİTİK GÖRÜŞME

Meclis kulislerinden alınan son dakika bilgisine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın 24 Mayıs 2022 günü TBMM'de bir araya geleceği ve zam konusunda son detayları görüşeceği öğrenildi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç