Sağlık Personellerine Ek Ödeme Düzenlemesinin Detayları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Personellerine Ek Ödeme Düzenlemesinin Detayları

Sağlık personellerine yapılacak ek ödemede tavan artıyor. Söz konusu düzenlemenin detayları belli oldu. İşte detayları.

Sağlık 9 Haz 2022 08:27 0
Sağlık Personellerine Ek Ödeme Düzenlemesinin Detayları

Sağlık personellerine ek zamda detaylar belli oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne beklenen yasa teklifi sonunda geldi. Geçen gün gelen sağlık personellerinin özlük haklarının iyileştirilmesi için yasa teklifinde detaylar belli oldu. Yayımlanan kanun teklifine baktığımızda sağlık personellerinin mali durumlarının iyileştirilmesinin hedef alındığı görüldü.

Söz konusu düzenleme ile ek ödeme tavan tutarları arttırılacak. Uzman tabip kadrosuna atanan eğitim görevlisi profesör ve doçentlee verilen ek ödeme tavan tutarları yüzde 800 seviyesinden yüzde 950 seviyesine çıkarılacak. Uzman  tabip ve diş hekimlerine yapılan yüzde 700 'lük ek ödeme tavan tutarı ise yüzde 850 seviyesine çıkarılacak.  Pratisyen hekim, diş hekimi ve uzman eczacılara ödenen ek ödeme tavan tutarı ise yüzde 500 seviyesinden yüzde 650 seviyesine çıkarıldı. 

Söz konusu düzenlemeye göre Sağlık Bakanlığı personellerinin merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme yapılacak. Ek ödeme tavan tutarı bir aydaki maaş yan ödeme tazminat toplamının yüzdesine göre belirleniyor. 

Doktorların emekli aylığındaki yükseliş yasa yürürlüğe girince uygulanacak. Söz konusu teklifte emekli sandığı kanununda belirtilen gösterge rakamları arttırılarak tabip, uzman tabip, diş tabibi ve uzman diş tabiplerinin emeklilik maaşlarında da iyileştirme de yapılacak. 

İlave ödemeden 2008 yılındna sonra devlet memurlığına başlayan doktorlar da yararlanacak.

Söz konusu düzenleme TBMM'ye geldi. Önümüzdeki günlerde komisyonda görüşmeler yapılacak. Kanun teklifinin tam metnine gitmek için TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç