Sağlık Personeli, Öğretmen, Polis, TSK, Jandarma... Maaş Promosyonunda Önemli Karar Geldi Son Dakika
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Personeli, Öğretmen, Polis, TSK, Jandarma... Maaş Promosyonunda Önemli Karar Geldi Son Dakika

Tüm kamu personellerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada promosyon kararına yer verildi.

Bankalar 31 Ekim 2022 12:13 0
Sağlık Personeli, Öğretmen, Polis, TSK, Jandarma... Maaş Promosyonunda Önemli Karar Geldi Son Dakika

Polis, öğretmen, sağlık personeli ve tüm memurların promosyonları için karar geldi.

Son ayların en çok konuşulan konusu maaş promosyonları oldu. Geçen senelerde imzalanan düşük promosyon miktarlarının güncellenmesinde bazı kamu personellerine iyi haberler gelirken birçok personele bu konuda henüz ne haber geldi ne de bir çalışma olduğu belirtildi.

Geçen senelere göre maaşı , yükske enflasyon nedeniyle yükselen kamu personelleri, promosyonların oldukça düşük seviyelerde olduğunu belirterek güncelleme talep etti. Üniversiteler, EGM, bazı il ve ilçe sağlık müdürlükleri ile milli eğitim müdürlükleri promosyonları güncellerken birçok yer hala promosyonu güncellemedi.

MEMURLAR KDK'YA GİTTİ

Bunun üzerine birçok kamu personeli Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuru yaptı ve promosyon miktarının güncellenmesi için karar alınmasını tale petti. 10 binden fazla başvuru gelmesi sonrası KDK'dan bu konuda önemli bir tavsiye kararı geldi. 

Söz konusu kararda geçen sene ve öncesi yıllarda belirlenen promosyon miktarlarının güncellenmesi gerektiği ifade edildi. Açıklamada, tüm dosyaların incelendiği ve buna göre bir değerlendirme yapıldığına yer verildi. Söz konusu değerlendirmenin sonucu, "Kamu kurumu çalışanlarının banka Promosyon ödemelerinin güncellenmesi talepleri karşısında ekonomik gelişmeler, piyasa fiyatlarındaki artış ve bunlara bağlı olarak promosyon ödemeleri ile ilgili sözleşme yeniliğine giden kamu kurumlarının da uygulamaları dikkate alınarak, Kurumların özellikle 2022 yılı öncesi sözleşme miktarları ile son dönemlerde yapılan promosyon sözleşmesi miktarlarının ‘yenileme’ hukuki kurumu ile yenilenmesinin mümkün olduğu değerlendirilmiş olup, bu taleplerinin idare tarafından yeniden ele alınması gerektiği kanaatine varılmıştır" ifadelerine yer verildi.

NE OLACAK?

Bu karar bir avsiye kararıdır. Yaptırım içermez. Karar bankalara gönderildi ve bu karara göre promosyonların gözden geçirilmesi talep edildi. Önümüzdeki günlerde bankalar ile kurumlar arasındaki görüşmelerden kamu personellerini sevindiren açıklamaların gelmesi bekleniyor. Açıklamalar geldikçe aktaracağız. TIKLA TAKİP ET

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç