Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı kura çekimi ne zaman 2023? İşte son başvuru tarihi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı kura çekimi ne zaman 2023? İşte son başvuru tarihi

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi alımı hakkında açıklama geldi. Açıklamada işçi alımı kura çekiminin tarihine yer verildi.

İş İlanları 24 Mart 2023 13:38 0
Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı kura çekimi ne zaman 2023? İşte son başvuru tarihi

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 sürekli işçi alımı kura çekimi ne zaman 2023? Tarih belli oldu.

Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması yapıldı. Geçen gün yayınlanan sürekli işçi alımı ilanından sonra yayınlanan açıklamada 10 bin 900 işçi alımı başvurusunun 27 Mart 2023 tarihinde sona ereceğine yer verildi. Başvurusunu yapmak isteyenlerin 27 Mart tarihine kadar İŞKUR üzerinden müracaatını yapması gerekmektedir.

Söz konusu personel alımı en az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılacak. KPSS puan şartı aranmadan kura ile alım yapılacak. Adaylar mülakatsız şekilde atanacak ve kurada adı çıkanlar, şartları taşıması durumunda göreve başlayacak. 10 bin 900 sürekli işçi alımında kadro dağılımına şu şekilde yer verildi:

KURA DUYURUSU GELDİ

İŞKUR üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasında kura çekimi ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

  1. İlan edilen kadrolara başvuran adaylar, İŞKUR tarafından Bakanlığımıza bildirilecektir. İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesi hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlığımızca doğrudan noter kurası ile belirlenecektir.
  2. Kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek, bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.
  3. Bakanlığımızca ilan edilen kadrolara noter kurası sonucu asıl aday olarak atanmaya hak kazananların atamaya esas belgeleri kontrol edilecektir. Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Atamaları yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.
  4. Noter kurası sonucu asıl olarak yerleştirme işlemi yapılanlardan, istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar/başvuru yapmayanlar; süresi içerisinde başvuru yapıp da başvuru şartlarını taşımayanlar; ataması yapılıp uygun görülen süre içerisinde göreve başlamayanlar/feragat edenler (doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç); atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanlar; göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanlar; İşletme Toplu İş Sözleşmesinin 15 inci maddesi gereğince bir aylık deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenler ile deneme süresinde sözleşmesini feshedenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecektir.
  5. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen “işe göndermede öncelikli olanlar” ibaresindeki hüküm mezkûr yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.
  6. Aynı meslek için farklı öğrenim düzeyinden/bölümden (ortaöğretim/ön lisans/lisans) mezun olmak aday lehine kurada bir öncelik teşkil etmeyecektir.
  7. Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla, Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında sürekli işçi kadrosunda görev yapanların, ilan edilen kadrolara müracaat yapmamaları gerekmektedir. İş bu ilan metninin 2 nci maddesinde belirtilmesine rağmen çalıştığını belirtmeyerek başvuru yapan adaylar, İŞKUR tarafından Bakanlığımıza isimleri bildirilse dahi kuraya alınmayacaklardır.
  8. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alanların, ilan edilen kadrolara müracaat yapmamaları gerekmektedir. Mevzuat gereği bu durumda olanların atamaları yapılmayacaktır.
  9. Sürekli işçi kadrolarına atanan adaylar, yasal asgari ücret ile göreve başlatılacaktır.

KURA TARİHİ NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi alımında kura çekimi tarihleri şu şekilde duyuruldu:

Kura Yeri    :    ANKARA
Kura Tarihi    :    25.04.2023
Kura Saat Dilimi    :    Gün Boyunca (09:00 - 18:00)

Kura 25 Nisan 2023 tarihinde yapılacak. Kura çekimi başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

İŞÇİ ALIMINA BAŞVURANLAR BU SAYFADA

Sağlık Bakanlığı işçi alımına başvuru yapanlarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç