Sağlık Bakanlığı personel alımında sayı yükseldi: 36 bin personel alımı yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanlığı personel alımında sayı yükseldi: 36 bin personel alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığı personel alımında sayı 9 bin artırıldı. İşte gelen son dakika açıklaması ve düzenlemeye ilişkin bilgiler.

Kamu 5 Şubat 2024 17:06 3
Sağlık Bakanlığı personel alımında sayı yükseldi: 36 bin personel alımı yapılacak

Son dakika: Sağlık Bakanlığı personel alımında sayı yükseltildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan teklif TBMM'ye geldi. AK Parti'nin imzası ile sunulan teklifte daha önce 27 bin olarak açıklanan sağlık alanında eleman temininde sıkıntı çekilen yerlerde sözleşmeli personel alımının 36 bine çıkarılması planlanıyor.

Kanun teklifi az önce TBMM Başkanlığına sunuldu ve Sağlık Bakanlığı'na 36 bin personel alınacağına yer verildi. Bu durum, 4924 sayılı Kanun uyarınca istihdam edilecek sözleşmeli personeli kapsıyor. Kadrolu olarak çalışan hekimlerin, daha iyi ücret için sözleşmeli statüye geçiş yapması olarak ifade edilebilir. Bu durumun Sağlık Bakanlığı'nın 45/A maddesi uyarınca gerçekleştirilen 3+1 sözleşmeli sağlık personeli alımıyla herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır!

Daha önce izin verilen 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere 23 bin 464 uzman tabip, 3 bin 498 tabip, 25 sağlık memuru, 9 ebe, 2 hemşire, 1 diyetisyen ve 1 sağlık teknikeri istihdam edilecekti.

Şimdi eklenen yeni kadrolar ile birlikte toplam alım sayısı 36 bine çıkarılacak. Kanun teklifi bugün meclise geldi. Önümüzdeki hafta meclisten geçtikten sonra düzenlemenin kısa sürede yürürlüğe girmesi ve personel alımı kadrolarının açıklanması bekleniyor.

Siz hangi kadroya alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. 36 bin personel alımına ek olarak 35 bin personel ve işçi alımı da yapılacak. İlandan bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

BU, 35 PERSONEL VE İŞÇİ ALIMI DEĞİL

Söz konusu karar, geçen gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 35 bin personel alımı dışındadır. Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişinde bulunmak ve tanışmak için TIKLA TAKİP ET

Kaynak: Finans7

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
Temizlik görevlisi
Ziyaretçi 5 Ay Önce
temizlik gorevlisi
Ziyaretçi 5 Ay Önce
oy karşılığı kendi elemanlarını alacaklar bakın ben sağlık kurumları işletmeciliği bitirdim ama bize bakanlık finans sektörü olduğu için kadro açmıyor neden o bölümlere kendi elemanlarını yerleştirieyorlar bakan danışmanlarının yakınlarına açıktan atama yapılıyor onun için kadro kendi adamlarını atayacaklar oy karşılığı