Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçları geliyor: İşte personel alımı sonuç sayfası ve isim listeleri
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçları geliyor: İşte personel alımı sonuç sayfası ve isim listeleri

Sağlık Bakanlığı 1468 işçi alımı için son dakika açıklaması geldi ve kura çekiminin başladığı , isim listelerinin belli olmaya başladığına yer verildi.

Sağlık 12 Ocak 2023 10:59 0
Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçları geliyor: İşte personel alımı sonuç sayfası ve isim listeleri

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuç ekranı.

Sağlık Bakanlığı 1468 TMY ve eski hükümlü işçi alımında kura çekimi başladı. Kura çekiminin başlaması ile birlikte sonuç listeleri de belli olmaya başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre sürekli işçi alımında sonuçların açıklanacağı saat ile sonuçlar hakkında son bilgilere yer verildi.

CANLI YAYINI BAŞLADI

Sağlık Bakanlığı resmi Youtube sayfası üzerinden açıklama yapıldı ve 1468 işçi alımı kura çekiminin başladığına yer verildi. İşte Sağlık Bakanlığı 1468 işçi alımı kura çekimi canlı yayını:

Yukarıdaki videoda ileri geri giderek isim listelerine ulaşabilirsiniz.

SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANACAK

İşçi alımı kura çekimi sonuçları ile ilgili yayınlanan son dakika duyurusunda şu ifadelere yer verildi: 

4857 sayılı İş Kanunu’nun 30 uncu maddesi ve ilgili hükümleri ile mezkûr Kanuna dayanılarak çıkarılan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 1.468 Eski Hükümlü/TMY statüsünde sürekli işçi alım kurası için İŞKUR tarafından il ve meslek bazında 26/12/2022 – 30/12/2022 tarihleri arasında başvurular alınmış ve Bakanlığımıza bildirilmiştir.

Sınava alınacak adayların listesi; İŞKUR’un gönderdiği ve talep şartlarına uyan öncelikli statüsü dışındaki başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle münhal kadronun dört katı asıl ve dört katı yedek aday noter huzurunda kura ile belirlenecektir.

İl ve mesleklere göre ilan edilen kadro sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday için kura ile yerleştirme işlemi, Türkiye Noterler Birliği çekiliş programı ile Noter huzurunda 12 Ocak 2023 tarihinde saat 10:00'da Bakanlığımız Bilkent Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir.

Kura çekilişine Bakanlığımız Merkez Teşkilatı ile başlanacak olup, daha sonra illerin trafik koduna göre sıralı şekilde, her bir il ve meslek için ayrı ayrı yapılacaktır.

Kura çekilişi Bakanlığımız YouTube kanalı üzerinden (https://www.youtube.com/user/SaglikBakanligi) canlı olarak yayınlanacağından, kuraya katılımcı alınmayacaktır.

Kura sonuçları aynı gün saat 17:00’den sonra https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli hakkına sahip başvuran aday sayısı münhal kadro sayısının dört katını geçmediğinden, bu adaylar doğrudan sözlü sınava katılabileceklerdir. 

Kura sonuçları bugün saat 17.00'dan sonra iscisonuc.saglik.gov.tr adresi üzerinden açıklanacak. Kadın erkek polisler bu sayfada >>> Bilgi Alış Verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç