Sağlık Bakanlığı hastanelere temizlik görevlisi alımı yapacak: İşte işkur başvuru şartları 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanlığı hastanelere temizlik görevlisi alımı yapacak: İşte işkur başvuru şartları 2023

Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alımında 5 bin temizlik görevlisi alımı yapılacak. Mülakatsız kura ile yapılacak alımın detayları yazımızda.

İş İlanları 21 Mart 2023 11:10 10
Sağlık Bakanlığı hastanelere temizlik görevlisi alımı yapacak: İşte işkur başvuru şartları 2023

Sağlık Bakanlığı hastanelere temizlik görevlisi alımı yapacak: İşte işkur başvuru şartları 2023.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında 42 bin 500 yeni personel alımı yapılacağını duyurdu. Sürekli işçi ve sözleşmeli personel kadrolarına yapılacak alıma baktığımızda 10 bin 900 işçi alınacağına yer verilirken en fazla alımın temizlik personeli kadrosuna yapılması bekleniyor.

"42.500 YENİ PERSONEL İSTİHDAMI" başlığı ile yayınlanan son dakika açıklamasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "KPSS ile 6.069 hemşire, 1.530 ebe, 1.494 sağlık lisansiyeri, 798 sağlık teknisyeni ve 21.709 sağlık teknikeri olmak üzere, toplam 31.600 sözleşmeli sağlık personeli ve ayrıca 10.900 sürekli işçi istihdam edilecektir. Alım süreçlerinin başlatılması için, başvuru kılavuzları İŞKUR’a ve tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderilmiştir. 42.500 yeni çalışma arkadaşımıza ve bakanlığımıza hayırlı olsun" dedi.

5 bin civarında temizlik personeli alımının 81 şehre yapılması bekleniyor. Siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek diğer temizlik personelleri ve ilana başvuracaklarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Temizlik görevlisi alımında başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

-2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

-Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

-Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

-18 yaşını tamamlamış olmak.

-İlan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak 

-İLKÖĞRETİM KURUMLARININ BİRİNDEN (5 YILLIK İLKOKUL MEZUNU İLE 8 YILLIK İLKÖĞRETİM OKULUNDAN 6., 7. VE 8. SINIFI TERK EDENLER DE DAHİL) VEYA ORTAÖĞRETİM KURUMLARININ BİRİNDEN VEYA ÖNLİSANS PROGRAMLARININ BİRİNDEN MEZUN OLMAK

BAŞVURU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İlana başvuruların 27 Mart tarihinde başlaması bekleniyor. Başvuru ekranı açılınca haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Başvuru nasıl yapilmakta
Ziyaretçi 13 Ay Önce
81 ilde alım yapılacak diyorsunuz belirli illeri yazıyorsunuz örneğin 11 ili yazıyorsunuz 70 il yok tamam listede olmayabilir ama işkurun ilanındada yok
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Afyonkarahisar
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Ankara
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Balıkesir şehir hastanesi temizlik belediye temizlik