Sağlık Bakanlığı hastanelere güvenlik görevlisi alımı yapacak: İşte işkur başvuru şartları 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanlığı hastanelere güvenlik görevlisi alımı yapacak: İşte işkur başvuru şartları 2023

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı güvenlik görevlisi alımı yapacak. 3 bin 500 civarında beklenen alımın başvurusuna dair bilgiler yazımızda.

İŞKUR İlanları 21 Mart 2023 10:56 20
Sağlık Bakanlığı hastanelere güvenlik görevlisi alımı yapacak: İşte işkur başvuru şartları 2023

Sağlık Bakanlığı güvenlik görevlisi alımı yapacak.

Sağlık Bakanlığı İŞKUR üzerindne güvenlik görevlisi alımı için geri sayımda sona gelindi. Sağlık Bakan Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında işçi ve personel alımına ilişkin, "42.500 YENİ PERSONEL İSTİHDAMI KPSS ile 6.069 hemşire, 1.530 ebe, 1.494 sağlık lisansiyeri, 798 sağlık teknisyeni ve 21.709 sağlık teknikeri olmak üzere, toplam 31.600 sözleşmeli sağlık personeli ve ayrıca 10.900 sürekli işçi istihdam edilecektir. Alım süreçlerinin başlatılması için, başvuru kılavuzları İŞKUR’a ve tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderilmiştir. 42.500 yeni çalışma arkadaşımıza ve bakanlığımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Sağlık Bakanlığı'nın hastanelere yapacağı güvenlik görevlisi alımında şartlar şu şekilde olacak:

- 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

- Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

- Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

- 18 yaşını tamamlamış olmak.

- İlan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak (Sizce yaş şartı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın)

- 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

 Silahsız güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.

TÜRKİYE GENELİ ALIM GELİYOR

Söz konusu alımın 81 şehre olması bekleniyor. Siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

İLAN TARİHİ

Başvuruların 27 Mart 2023 tarihinde başlaması bekleniyor. Başvuru ekranı açıldığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (20)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
55 yaş olmalı .zaten iş bulamıyoruz. 40 yaş sınırı olmamalı.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Yaş şartı45 olması lazım yaş şartına el atılması lazım
Ziyaretçi 12 Ay Önce
50 yaş olması lazım
Ziyaretçi 12 Ay Önce
kayseri
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Yaş sınırı 45 0lmalı