Sağlık Bakanlığı hastanelere 5 bin temizlik görevlisi alımı yapacak: İlan tarihi belli oldu: İşte başvuru şartları 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanlığı hastanelere 5 bin temizlik görevlisi alımı yapacak: İlan tarihi belli oldu: İşte başvuru şartları 2023

Sağlık Bakanlığı 81 şehirde hastanelere 5 bin temizlik görevlisi alımı yapacak. İlan tarihi hakkında beklenen açıklama geldi.

İŞKUR İlanları 19 Mart 2023 12:12 12
Sağlık Bakanlığı hastanelere 5 bin temizlik görevlisi alımı yapacak: İlan tarihi belli oldu: İşte başvuru şartları 2023

Son dakika: Sağlık Bakanlığı 5 bin temizlik görevlisi alım ilanı geliyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından uzun bir süredir beklenen 2.etap personel ve işçi alım ilanında geri sayım başladı. Başvuru yapacak adaylar tarafından beklenen ilan için bir son dakika açıklaması geldi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan personel alım ilanı ile ilgili yapılan açıklamada ilanın kısa bir sürede geleceği açıklandı. İşte ilan tarihi ile ilgili detaylar...

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Genç Sağlık Sendikası Danışmanı ve Sözcüsü Aras Ali Altıntaş yaptığı son dakika açıklamasında atama bekleyen personeller için ve işçi alımı bekleyen binlerce aday için müjdeli haberi açıkladı. Altıntaş yaptığı açıklamada ilanın kısa bir sürede geleceğini söyledi. Söz konusu açıklama şu şekilde:

Bu açıklamaya baktığımızda ilanın kısa sürede geleceği görülüyor Bu hafta yayınlanması beklenen ilanda 5 bin temizlik görevlisi alımı yapılması bekleniyor. 

Temizlik Personeli Alımı Şartları Nedir?

5 bin temizlik personeli alımı bekleniyor. İlanın başvuru şartlarının şu şekilde olacağı öğrenildi:

-2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

-Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

-Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

-18 yaşını tamamlamış olmak.

-İlan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak 

-İLKÖĞRETİM KURUMLARININ BİRİNDEN (5 YILLIK İLKOKUL MEZUNU İLE 8 YILLIK İLKÖĞRETİM OKULUNDAN 6., 7. VE 8. SINIFI TERK EDENLER DE DAHİL) VEYA ORTAÖĞRETİM KURUMLARININ BİRİNDEN VEYA ÖNLİSANS PROGRAMLARININ BİRİNDEN MEZUN OLMAK

Hangi İllerde Alım Yapılacak?

Personel alımının 81 şehre yapılması bekleniyor.

Siz hangi kadroya hangi şehirde ilan bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İlan Tarihi

Personel alımı duyurusunun bu hafta gelmesi ve işçi alımında başvuruların İŞKUR üzerinden önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor. Başvuru ekranı açılınca bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Nolur yaş sınırını kaldırın kendine güven girsin biz napalim yaşımızı mı küçül telim.
Ziyaretçi 13 Ay Önce
40 yaşından sonrakiler taşmış yiyecek 40 yaşından sonradakiler insan değilmi
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Bu nedir yaa 40 yaş sınır koyuluyor olmaz yaa sizce 40 yaş öncesi bu işi yaparmı bi düşünsün sağlık bakanlığı lütfen rica ediyorum temizlik olarak yaş sınırını kaldırılsın 40yaş ve üzeri alım olsun saglik bakanlığı Fahrettin koca bakanımız bu yazılanları okumuyormu yada iletilmiyormu kendisine sizlerden ricam kendisine iletmenizi rica ediyorum gelki hastanelerde onlarca yaşı geçmiş temizlik personeli calışıyor madem onlarıda cıkartsın haksızlık edilmesin lütfen tekrar söylüyorum iletin yetkili kişiye teşekkürler Saygılar
Ziyaretçi 13 Ay Önce
40 yaşındayım 1 ayla basvuramiyorum bari ay sonunu getirseydiniz Allah sizi affetsin ne diyeyim
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Eski hükümlü olacak