Sağlık Bakanlığı hastane personel ve işçi alımında 81 ilden talep toplama başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanlığı hastane personel ve işçi alımında 81 ilden talep toplama başladı

Sağlık Bakanlığı hastanelere personel ve işçi alımı hakkında haber geldi. Gelen haberde hastanelere personel ve işçi alımı için talep toplamanın başladığı öğrenildi.

İşçi Alımı 21 Kasım 2023 3
Sağlık Bakanlığı hastane personel ve işçi alımında 81 ilden talep toplama başladı

Sağlık Bakanlığı 30 bin işçi ve personel alımı başvurusu için kritik gelişme.

Sağlık Bakanlığı 30 bin işçi ve personel alımı için son dakika açıklaması geldi. Gelen bilgilere göre Sağlık Bakanlığı'nın Cumhurbaşkanı opnayından sonra illerden talepleri toplamaya başladığı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 şehre gönderilen yazıda illerdeki personel eksikliklerinin belirlenmesi ve belirlenen sayıların YHGM'ye gönderilmesi talep edildi.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre işçi kadrolarına 30 bin civarında personel alımı planlandığı bildirilirken 40-50 bin civarında personel alımı planlandığı iddia edildi. Söz konusu sayılar henüz net değil. Ancak açılacak çok sayıda hastane ve sağlık kuruluşu olması nedeniyle bu sene sonunda ve gelecek sene çok sayıda personel alımı yapılması bekleniyor.

Gelen bilgilere göre illerden talep toplanacağı ve talep toplamadan sonra ilanın hazırlanacağı öğrenildi. İlanın hazırlanmasından sonra kılavuz ÖSYM ile İşKUR'a gönderilecek.

İŞKUR aracılığıyla işçi alımı, ÖSYM aracılığıyla ise personel alımları yapılacak. İki alım da mülakatsız olacak.

İşçi alımı mülakatsız kura ile ve KPSS'siz olacak. Personel alımı ise KPSS ile yapılacak ve adaylar puan üstünlüğüne göre hastanelere atanacak.

İlanın Aralık ayına yetişmesi zor görünüyor. 20 Aralık'ta KPSS 2023/2 tercihleri var. Bu nedenle personel alımının Ocak ayı başında başlaması bekleniyor. İlandan bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Ay Önce
Iğdır alım varmı özel güvenlik
Ziyaretçi 8 Ay Önce
Her ay denilen tek şey önümüzdeki aya kaldı bu ay yetişmedi falan torpili ayarlamaya çalışıyoruz desenize şuna
Ziyaretçi 8 Ay Önce
Özel güvenlik alımına da kpps istenirse bu milet aç kalacak işsiz güçsüz rabbim sonumuzu hayır etsin isallah