Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi bugün mü?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi bugün mü?

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman yapılacak? Kura çekimi bugün mü yapılacak? İşte gelen son dakika bilgileri.

İşçi Alımı 17 Mart 2024 0
Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi bugün mü?

Sağlık Bakanı Kura çekimi canlı yayını bugün mü? Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı 2024 yılı personel alımı için duyurular geçen hafta yayınlanmıştı. Yayınlanan personel alımına kısa sürede on binlerce kişi müracaatını yapmıştı. Başvuruların yapılmasından sonra adaylar, kura çekimini beklemeye başladı.

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPMIŞ VE ERTELEME NEDENİNİ DUYURMUŞTU

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ilk duyuruda kura çekiminin 18 ile 19 Mart tarihlerinde yapılacağına yer verilmişti. Ancak daha sonra bu tarihler değişmişti. Değişen tarihler hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şunları söylemişti:

"Biz 8 bin kişi alıyoruz. İşKUR üzerinden bu alımları yapıyoruz. Ben özellikle doğrusu 31 Mart sonrasına alınmasını doğru buldum. Öünkü herkes bir şekilde bu alımlarda bir aracıyla çok rahat yapılabilir olduğuna inanıyor. Ben kendi annemi ikna edemedim.

Yeğeni, yani dayımın torunu olan kişi için ki annesi de Covid döneminde rahmetli oldu. Sen Hatice'nin kızını istihdam edebilecek güce sahip değil misin diyor bana. Bir bakan olarak Hatice'nin kızını alamıyor musun? Anamı inandıramıyorum.

Bugüne kadar, son 5 - 5,5 yıldan bu yana, bütün alımlar hiçbirini mülakatla almadık. Bunu herkes de biliyor. O noktada da çok rahatız. Ama bu rahatlığı söylerken ben mesela 8 bin ve 27 bin alım için bana nerelerden özellikle bir yakınımız var şunu da alır mısınız diyen, hatır koyan bir sürü insan oldu. İnandırma bazen zor oluyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde de hatta döndünde canlı yayın yapılarak; illerde de değil bakanlığın merkezinde tek yerde 8 bin kişinin kurası noter huzurunda çekilerek yapılacak. Bunda emin olun zerre kadar hiçbir şekilde bir başkasının müdahil olmasıyla alım söz konusu olmadı olmayacak"

KURA ÇEKİMİ 3 NİSAN'DA

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi 3 Nisan tarihinde başlayacak 18 Mart tarihinde yapılmayacak. Kura çekimi başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç